Bild
Nästa artikel

Rekord för Porsche i Sverige

Nyheter

Aldrig tidigare har så många nya Porsche registrerats i Sverige. Under 2011 såldes 490 nya bilar till svenska kunder.

Med lanseringar av en ny 911, hybrid- och dieselvarianter av Panamera och trimmade Cayman R slog Porsche rekord i Sverige under fjolåret.

Det tyska sportbilsmärket sålde totalt nya 490 bilar, 13 fler jämfört med tidigare rekordåret 2010. Mest populär var suven Cayenne med 178 registreringar och 911 med 162 registreringar.

Bosse Janson, chef för Porsche Sverige, gläds av resultat och påpekar att märket både konkurrerar i bilindustrin och upplevelsebranschen.
 
– Kunderna står kanske inför ett köp av antingen en båt, sommarstuga eller en ny 911 Carrera. Våra bilar är exklusiva men går ändå att använda till vardags. Du kör den på en ”trackday” på Mantorp Park på helgen och kan köra den till kontoret på måndag morgon, säger han.

Diskutera: Vad tycker du om Porsches försäljning?

Kommentarer

#1
2012-01-04 09:31

Det visar på att vi har bra ekonomi i Sverige (Tack Anders!). Men hela sanningen visas inte i form av bilar. Vi svenskar har en förkärlek till naturen ändå. Vi lägger hellre extrapengarna på sommarhus och båtar. Just till båtar öppnas verkligen plånboken. Med tanke på hur många dyra båtar det finns på våra vatten. En båt för 600-700 tusen är ingen märkvärdig båt på sjön. Men skulle du komma i en bil med V8 för de pengarna skulle du sticka ut. Nu har visserligen en båt bättre andrahandsvärde så det är inte riktigt jämförbart ändå.

Även Mercedes satte försäljningsrekord i Sverige 2011 med 11.842 sålda bilar.

#2
2012-01-05 23:36

"Vi" har inte bra ekonomi i Sverige. En del har bra ekonomi, men för väldigt många har det försämrats kraftigt. Gapen mellan rika och relativt fattiga har ökat kraftigt, framför allt de senaste åren. Det finns inte så mycket att tacka Anders för!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.