Nästa artikel
Rekord för Porsche i Sverige
Nyheter

Rekord för Porsche i Sverige

Publicerad 4 januari 2012 (uppdaterad 4 januari 2012)
Aldrig tidigare har så många nya Porsche registrerats i Sverige. Under 2011 såldes 490 nya bilar till svenska kunder.

Med lanseringar av en ny 911, hybrid- och dieselvarianter av Panamera och trimmade Cayman R slog Porsche rekord i Sverige under fjolåret.

Det tyska sportbilsmärket sålde totalt nya 490 bilar, 13 fler jämfört med tidigare rekordåret 2010. Mest populär var suven Cayenne med 178 registreringar och 911 med 162 registreringar.

Bosse Janson, chef för Porsche Sverige, gläds av resultat och påpekar att märket både konkurrerar i bilindustrin och upplevelsebranschen.
 
– Kunderna står kanske inför ett köp av antingen en båt, sommarstuga eller en ny 911 Carrera. Våra bilar är exklusiva men går ändå att använda till vardags. Du kör den på en ”trackday” på Mantorp Park på helgen och kan köra den till kontoret på måndag morgon, säger han.

Diskutera: Vad tycker du om Porsches försäljning?

TURTLE

Luxe Leather Cleaner & Conditioner är likt Hamron och Meguiars Ultimate Leather Balm en allt i ett-produkt. Ju bredare uppgift desto större kompromiss och Turtle, likt Meguiars, har i detta fall valt att lägga krutet på de behandlande egenskaperna med följden att rengöringen blir lidande. Överlag är Luxe lätt att arbeta med, den är både lätt att applicera och att torka av. Låt dock inte medlet torka, då blir det markant bökigare att få bort.

Artikelnummer 130
Omfattning Ett steg
Typ Kräm
Storlek 500 ml
Pris 179 kr
Betyg 2
+ Lättarbetad.
- Svag rengöring.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-01-04 09:31
Thommys

Det visar på att vi har bra ekonomi i Sverige (Tack Anders!). Men hela sanningen visas inte i form av bilar. Vi svenskar har en förkärlek till naturen ändå. Vi lägger hellre extrapengarna på sommarhus och båtar. Just till båtar öppnas verkligen plånboken. Med tanke på hur många dyra båtar det finns på våra vatten. En båt för 600-700 tusen är ingen märkvärdig båt på sjön. Men skulle du komma i en bil med V8 för de pengarna skulle du sticka ut. Nu har visserligen en båt bättre andrahandsvärde så det är inte riktigt jämförbart ändå.

Även Mercedes satte försäljningsrekord i Sverige 2011 med 11.842 sålda bilar.

#2 • Uppdaterat: 2012-01-05 23:36
lesserwisser

"Vi" har inte bra ekonomi i Sverige. En del har bra ekonomi, men för väldigt många har det försämrats kraftigt. Gapen mellan rika och relativt fattiga har ökat kraftigt, framför allt de senaste åren. Det finns inte så mycket att tacka Anders för!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.