Bild
Nästa artikel
Rapport från Saab skjuts upp – igen

Rapport från Saab skjuts upp – igen

Nyheter

Saabs ägare Swedish Automobile var redan sena med sin halvårsrapport. Nu skjuts den upp ytterligare en gång.

Saabs halvårsrapport har senarelagts igen. Klockan 08 i dag skulle Swedish Automobiles rapport ha varit inlämnad, men den har skjutits upp till 17:30, skriver TT. Enligt TT skulle rapporten ursprungligen ha kommit redan förra veckan, den 26 augusti. TT skriver också att aktien steg med knappt 20 procent på börsen inför rapporten.

Saab är fortfarande i akut behov av att hitta en kortsiktig finansiär. Enligt lokaltidningen i Trollhättan, TTELA, diskuterar Saab just nu med en stor, och känd, finansiär som kan gå in med lån.

Eventuell rekonstruktion
För Saabs arbetare och tjänstemän har fortfarande inga löner synts till, och nu börjar tiden rinna ut. Enligt TTELA kan nämligen fackförbundet IF Metall begära Saab i konkurs redan på fredag, eftersom man delgivit Saab betalningsuppmaningen från medlemmarna under fredag förra veckan.

Enligt TT har Saabs vd och ende styrelseledamot Victor Muller öppnat för att göra ännu en rekonstruktion i syfte att hålla Kronofogden borta. Hittar man finansiering är det dock inte troligt att så sker då Saab och Victor Muller vill göra rätt för sig, enligt ett uttalande i TTELA från återförsäljarföreningens vd Peter Hallberg.

Diskutera: Hur ser du på Saabs framtid?

Taggar: Nyheter, Saab

Kommentarer

#1
2011-08-31 16:53

Jag tror inte att man passar sig för en rekonstruktion p.g.a nån större vilja att göra rätt för sig, det är snarare så att om det blir en rekonstruktion så faller avtalen med kineserna och då faller även den långsiktiga finansieringen. Och då är ju vitsen med rekonstruktionen borta redan från början

#2
2011-09-01 08:28

Ja, det är nog riktigt, hela den här processen går förmodligen ut på att försöka hålla ut tills kineserna fått klartecken.
Då först kan det komma in tillräckligt med kapital för att få igång produktionen.
Men det blir nog ännu jobbigare än tidigare att skaffa lönepengar den här gången.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.