Nästa artikel
Range Rover omöjlig att försäkra för Londonbor
Nyheter

Range Rover omöjlig att försäkra för Londonbor

Publicerad 2023-02-23 10:16 (uppdaterad 2023-02-23 10:26)
Lyxsuven Range Rover har blivit näst intill omöjlig för bilägare som bor i London att försäkra.

Range Rover ligger på andra plats i statistiken över de bilmodeller som stjäls mest i Storbritannien. Nu har flera bilägare upptäckt att modellen är omöjlig att försäkra för den som bor i London, skriver Autocar.

Redan tidigare har Range Rover-ägare som bor i den engelska huvudstaden fått betala skyhöga försäkringspremier. Nu verkar flera bolag över huvud taget inte acceptera Range Rover-ägare i London som kunder. Land Rover erbjuder sedan den 1 november inte heller någon egen märkesförsäkring för Range Rover-ägare.

En bilägare som tidningen pratat med har blivit erbjuden en försäkring för 138 000 kronor om året, eller 11 500 kr i månaden. En annan har blivit erbjuden försäkring för mellan 250 000 och 477 000 kr i försäkringsbolagens automatiserade system.

– Anledningen är att modellen är så populär bland tjuvar. Med bilar som Volvo XC90 eller Porsche är det inget problem, säger en försäkringsmäklare till Autocar.

Storbritanniens mest stulna bil sett till antalet stulna bilar är Ford Fiesta, men den ska fortfarande vara möjlig att försäkra även för Londonbor.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.