Bild
Nästa artikel
Premiär för Volkswagen Golf TGI – här är nya gasmodellen

Premiär för Volkswagen Golf TGI – här är nya gasmodellen

Nyheter

Med biogas i tanken kapas utsläppen i senaste generationen Volkswagen Golf.

Det finns inte särskilt många gasdrivna bilar på den svenska marknaden, men med biogas i tanken kan utsläppen kapas ordentligt jämfört med en vanlig bil med bensindrift.

Bilköpare som slår till på en gasbil får dessutom 10 000 kronor i bonus.

Volkswagen har länge sålt gasdrivna versioner av de populäraste modellerna, och nu kommer även nya Golf med gasdrift – både som halvkombi och kombi.

Läs också: Volkswagen ser slutet för gasbilarna: "Förödande"

Skoda tuffaste utmanaren

Volkswagen Golf TGI har tre gastankar på totalt 17,3 kilo som ger en räckvidd på 40 mil enligt WLTP-körcykeln. Om gasen tar slut finns en liten bensintank på nio liter som reserv.

Bilen har en fyrcylindrig 1,5-litersmotor på 130 hästkrafter. Motorn använder den så kallade Millercykeln för att öka effektiviteten.

Tuffaste konkurrenten kommer förmodligen inifrån VW-koncernen, nämligen Skoda Octavia G-Tec med samma drivlina.

Volkswagen Golf TGI kostar från 293 500 kr och finns som både kombi och halvkombi. En bensindriven Volkswagen Golf 1,5 TSI med 150 hk och manuell låda ksotar 273 900 kr.

Slutet i sikte

Volkswagen har tidigare gjort klart att slutet för gasbilarna finns i sikte, men i och med lanseringen av Golf TGI står det klart att utfasningen inte börjat riktigt än. Koncernen ska satsa mer på eldrift framöver och därför kommer satsningen på gasbilar på sikt att skalas ned.


Gasbilar från flera bilmärken har tidigare dykt upp med jämna mellanrum i Vi Bilägares granskningar. I tidigare modeller kunde gastankarna rosta sönder vilket var en allvarlig säkerhetsrisk och dessutom dyrt att åtgärda. Enligt Volkswagen ska tankarna vara konstruerade på ett annat och bättre sätt i dag.

Läs också: Nya gastankar efter bara sex år – kostar 74 000 kronor

Premiär för Volkswagen Golf TGI – här är nya gasmodellen

Kommentarer

#1
2020-10-22 15:08

Å var sjätte år ska tankarna bytas ut då de rostar, grattis :)

#2
2020-10-22 17:49

Bara inte gastankarna rostar.

#3
2020-10-22 22:20

Trefalt. Det verkar som om mer än vissa tankar rostar!!

#4
2020-10-22 23:36

De två gastankarna på nya Golf som "sitter på utsidan" är av komposit och rostar inte. Den tredje (blå på bilden) är av stål, men är monterad på bilens insida.

#5
1
2020-10-23 10:16

Gasbehållarna är nog inte alls samma problem med dessa nya bilar, men hur är det med automatlådorna, de har ju tidigare behövt bytas oftare än gasbehållarna.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.