Bild
Nästa artikel
Nyheter

Premiär: Volkswagen Golf nu som kombi och Alltrack

Publicerad 9 september 2020 (uppdaterad 9 september 2020)
Nu finns nya generationen Volkswagen Golf även med kombikaross och i tuffare Alltrack-utförande.

Det är snart ett år sedan åttonde generationen Volkswagen Golf visades upp och nu har det blivit dags för den nya kombiversionen att anlända.

Volkswagen Golf Sportscombi, eller Variant som den heter i andra länder, växer en aning på längden och de extra centimetrarna ska gynna baksätespassagerarna och bagageutrymmet. Volymen i bagaget växer från 605 till 611 liter och i baksätet får passagerarna fyra centimeter mer benutrymme.

Bilen har även elbaklucka som kan öppnas med en fotviftning, bärkassehållare och fästöglor samt två eluttag i bagageutrymmet.

Läs också: Här provkör Teslachefen Volkswagens nya ”folkelbil”

Ny pekskärm

Under motorhuven finns än så länge inga större överraskningar – det är till stor del samma motorutbud som till halvkombimodellen, inklusive mildhybridversionen eTSI med 48-voltsteknik och sjustegad dubbelkopplingslåda. Volkswagen nämner dock ingenting om Golf Sportscombi som laddhybrid men förmodligen anländer den senare. Kombimodellen kommer också i en snabb R-version med fyrhjulsdrift.

Även i övrigt är det förstås samma teknik som i halvkombi-Golf, inklusive det nya infotainmentsystemet med pekskärm och få fysiska knappar, något som kanske inte faller alla i smaken.

”Den tidigare så användarvänliga klimatanläggningen har försvunnit in i 10,2-tumsskärmen. Alla i testlaget håller med om att inlärningströskeln är hög”, skrev vi i vårt senaste test av Volkswagen Golf mot tre konkurrenter.

Upphöjd Alltrack

En annan viktig nyhet är att Volkswagen Golf även kommer i Alltrack-utförande, en upphöjd och lite tilltuffad ”crossoverversion” av Golf Sportscombi med något högre markfrigång och oömma plastdetaljer nedtill. På insidan märks dock Alltrack-behandlingen inte av i samma utsträckning.

Volkswagen Golf Alltrack kommer med fyrhjulsdriftssystemet 4Motion som standard och den högsta tillåtna släpvikten på dragkroken är två ton.

Golf Sportscombi och Alltrack kan beställas senare i september och levereras till de första köparna under nästa år.

Läs också: Volkswagen Tiguan X avslöjad – första bilderna på nya coupésuven

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.