Nästa artikel
Volkswagen Tiguan X avslöjad – första bilderna på nya coupésuven
Nyheter

Volkswagen Tiguan X avslöjad – första bilderna på nya coupésuven

Publicerad 3 september 2020
Här är de första bilderna på Volkswagens coupéversion av suven Tiguan.

Volkswagen ska lansera en coupéversion av suven Tiguan och nu har de första officiella bilderna på den nya modellen dykt upp på nätet.

Coupésuvar är ett enkelt sätt för biltillverkarna att öka vinstmarginalen eftersom de är dyrare än vanliga suv-modeller, trots att grundtekniken under skalet är densamma.

Volkswagen tänker inte halka efter konkurrenter som Mercedes GLC Coupé och BMW X4, och därför närmar sig nu premiären för Volkswagens motsvarighet.

När det gäller den sjusitsiga versionen av Tiguan har Volkswagen varit lite småfyndiga och döpt den till Allspace. Men coupéversionen verkar, om de första uppgifterna stämmer, helt enkelt bara döpas till ”X” i efternamn.

Helt nytt bakparti

Volkswagen Tiguan X får en ny frontdesign som delas med den ansiktslyfta versionen av ”vanliga” Tiguan. Men baktill, efter B-stolparna, är designen helt annorlunda. Där avtar taklinjen kraftigt och sluttar mot bakpartiet. Det finns även en liten spoiler på bakluckan.

Även bakljusen skiljer sig mellan Tiguan och Tiguan X – här får de ett modernare och bredare intryck.

Bilen på bilderna har designpaketet ”R Line”, 2,0-liters bensinmotor med 220 hästkrafter och 380 Nm, fyrhjulsdrift och dubbelkopplingslåda men fler motoralternativ följer. Det är heller inte omöjligt att den dyker upp som laddhybrid.

Enligt vissa uppgifter ska Volkswagen Tiguan X bara säljas i Kina – om det stämmer återstår att se. Den officiella premiären lär inte ligga långt borta och då ger Volkswagen förhoppningsvis besked.

Läs också: Högtryck för elbilar: Nu får Volkswagen e-Golf leva vidare

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.