Nästa artikel
Premiär för MG 4 – ny utmanare till Volkswagen ID.3
Nyheter

Premiär för MG 4 – ny utmanare till Volkswagen ID.3

Publicerad 28 juni 2022 (uppdaterad 28 juni 2022)
MG visar upp en ny halvkombimodell med eldrift som siktar på Volkswagen ID.3. Den ska lanseras senare i år.

Volkswagen ID.3 har precis fått en ny konkurrent, i form av kinesiska MG 4. Modellen visades upp som konceptbil tidigare i juni och hette då Mulan, men när den europeiska försäljningen drar igång får den alltså ett något mindre fantasifullt namn.

MG 4 är en helt eldriven halvkombi som baseras på märkets nya så kallade MSP-plattform. Modellen är 2,6 centimeter längre än ID.3 och bakhjulsdriven. MG skryter också om det tunna batteripaketet, bara elva centimeter.

Tjänstevikten för MG 4 ligger på 1 665 kilo, vilket i så fall är drygt 150 kilo lättare än Volkswagen ID.3 med ungefär lika stort batteri.

MG 4 har en liggande pekskärm istället för en stående i den större Marvel R, samt en liten instrumentskärm framför föraren. Vridreglage för automatlådan och sju fysiska knappar under pekskärmen.

Apropå batteri: europeiska MG 4-köpare kan välja mellan 51 eller 64 kWh som ger en räckvidd på 35 respektive 45 mil enligt WLTP-körcykeln, men i Sverige tas bara det större batteriet in vid lanseringen. Motoreffekten ligger på mellan 170 och 204 hk beroende på version.

Prislappen är än så länge inte officiell, och det är heller inte snabbladdningseffekten – ett område där MG:s bilar hittills halkat efter konkurrenterna.

MG 4 ska lanseras i Europa under fjärde kvartalet 2022.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (14)

  • 28 juni 2022 Axa skrev: Men smak är ju…
  • 28 juni 2022 saabnisse skrev: Märkligt…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.