Nästa artikel
Premiär BMW M3 Touring – 510 hk och kombikaross
Nyheter

Premiär BMW M3 Touring – 510 hk och kombikaross

Publicerad 22 juni 2022 (uppdaterad 22 juni 2022)
Över 500 hästkrafter och kombikaross är ingen vanlig kombo. Men det är precis vad BMW M3 Touring bjuder på.

Det är inte många av BMW:s snabbaste M-modeller som lanserats i kombiutförande. Den som krävt både kombikaross och prestanda har ibland varit hänvisad till separata ”förädlingsfirman” Alpina – eller till konkurrenter som Mercedes och Audi.

Men BMW har tidigare gjort klart att senaste generationen av M3 ska komma som kombi, eller Touring på BMW-språk. Nu är den officiell och därmed har Audi RS4 Avant fått en ny konkurrent.

Den stora grillen följer med från M3 Sedan och M4. Det gör även de aerodynamiska backspeglarna och de fyra avgasutblåsen.

På insidan finns BMW:s senaste infotainmentsystem med skärm på 14,9 tum och digitala instrument med en 12,3-tumsskärm.

BMW M3 Touring baseras på Competition-varianten av M3 Sedan och har därmed en 3,0-liters rak sexa med dubbla turbo på 510 hk och 650 Nm. Åttastegad automatlåda och fyrhjulsdriftssystemet M xDrive är standard. 0–100 km/tim går på 3,6 sekunder.

Precis som med sedanversionen är förstås även chassit uppgraderat jämfört med vanliga 3-serien och M3 Touring har även aktiv differential för att bättre kunna portionera ut kraften. Keramiska bromsar finns som tillval.

BMW M3 Touring har nyligen tagit sig runt Nürburgring på 7.35, vilket är ett nytt rekord för kombibilar. Det är snabbare än BMW M5 Competition.

Produktionen startar i november.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (5)

  • 23 juni 2022 Även om en produkt säljs så…
  • 23 juni 2022 Om fem år ligger den fel i…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.