Nästa artikel
BMW M3 Touring på gång – prestandakombin lanseras inom två år
Nyheter

BMW M3 Touring på gång – prestandakombin lanseras inom två år

Publicerad 12 augusti 2020
Här är första bilden på den första M3 Touring-modellen någonsin.

För första gången någonsin ska BMW bygga en kombiversion av prestandamodellen M3. Det bekräftas av en teaserbild som BMW skickade ut under onsdagkvällen.

I många år har det spekulerats i att en BMW M3 Touring ska vara på gång, men hittills har modellen bara funnits som sedan, coupé och cabriolet. Nu är dock en kombiversion på ingång och den ska lanseras inom två år.

BMW M3 Touring får de fyra avgasutblåsen som blivit kännetecknande för M-modellerna, och en rejäl diffusor. I övrigt avslöjar inte bilden så mycket, men förmodligen får modellen en sexcylindrig turbomotor, och fyrhjulsdrift som tilllval.

Standardversionen får manuell låda och 480 hästkrafter medan M3 Competition får 510 hästkrafter och en åttastegad automatlåda. Men det är oklart om kombimodellen får exakt samma specifikationer.

Läs också: BMW slutar sälja dieselmotorn med fyra turbo

BMW experimenterade med en M3 Touring för 20 år sedan, men den blev inte verklighet.

Utmanar Audi RS4

Hittills har BMW-köparna som velat ha en prestandaversion av 3-serie Touring fått nöja sig med en så kallad M Performance-modell som visserligen är snabb men ändå ingen ”riktig” M-bil. Den större modellen M5 har dock bitvis funnits med kombikaross genom åren.

Ett annat alternativ har varit att köpa en Alpina. Den tyska trimfirman har byggt prestandaversioner av 3-serie Touring under många år.

Men 2022 ska BMW alltså ha en konkurrent till Audi RS4 Avant färdig. Faktum är att BMW experimenterade med en M3 Touring-prototyp för 20 år sedan, men den blev inte verklighet.

Sedanversionen av BMW M3 samt coupéversionen M4 ska presenteras i september. En cabrioletversion dröjer till nästa år.

Läs också: BMW:s brakförlust – första på över tio år

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.