Nästa artikel
Premiär för BMW M5 CS: Starkare, lättare – och betydligt dyrare
Nyheter

Premiär för BMW M5 CS: Starkare, lättare – och betydligt dyrare

Publicerad 27 januari 2021
BMW lanserar en specialversion av supersnabba M5 med mer effekt och lägre vikt. Men köparna får betala ett rejält merpris.

För den som inte tycker ”vanliga” BMW M5 är tillräcklig finns nu en ännu snabbare CS-version som ska lanseras i Sverige under våren.

Precis som grundmodellen har den en 4,4-liters V8-motor men effekten höjs med tio hästkrafter till 635 hk. Enligt BMW är detta den starkaste M-modellen någonsin.

Om en effekthöjning på tio hästkrafter låter snålt kan det vara bra att veta att modellen även bantas med 70 kilo jämfört med BMW M5 Competition, tack vare flera kolfiberdetaljer. Tillsammans med ett finjusterat och sju millimeter sänkt chassi samt ett uppdaterat fyrhjulsdriftssystem kapas 0–100-tiden med 0,3 sekunder till 3,0 sekunder jämnt. Toppfarten är 305 km/tim och 0–200 km/tim går på 10,4 sekunder.

Dessutom får köparna ett sportavgassystem som enligt BMW levererar ”en känslosvallande ljudbild”. BMW M5 CS skiljs ut genom gulddetaljer på karossen, särskilda 20-tumsfälgar samt gulfärgade LED-varselljus.

Prislappen ligger på 1 851 000 kr vilket innebär ett merpris jämfört med M5 Competition på nästan 60 000 kr per extra hästkraft eller 8 500 kr per bantat kilo.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.