Bild
Nästa artikel
Nyheter

Porsche till bilägarna: Låt bilen stå!

Publicerad 22 februari 2014
Efter två bränder uppmanar Porsche alla som äger den senaste årsmodellen av 1,3-miljonerskärran 911 GT3 att sluta köra bilen.

På kort tid har två exemplar av effektstinna toppmodellen Porsche 911 GT3 fattat eld. Porsche misstänker att bilarnas 475 hästkrafter starka motor börjat brinna.

För att undvika fler eldsvådor har den tyska sportbilstillverkaren beslutat att stoppa försäljningen av 911 GT3 och återkalla alla hittills sålda exemplar av årsmodell 2014. Dessutom uppmanas alla bilägare att omedelbart sluta köra bilen. Porsche erbjuder sig att hämta bilarna hos bilägarna för transporten till verkstad.

Totalt omfattas 785 bilar av åtgärden. Porsche påpekar att de rapporterade bränderna inte orsakat några trafikolyckor eller personskador.

I Sverige kostar den enklaste varianten av Porsche 911 GT3 1 354 000 kronor.

Diskutera: Vad tycker du om Porsches åtgärd?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2014-02-22 12:59
S-E S

Bra att de gör som Toyota m fl.

#2 • 2014-02-22 15:40
Hälsingen

S-ES!
Kalla mig gärna konservativ, men det vore ju ännu bättre om Toyota mfl kunde bygga klart bilarna innan de såldes till kund.

Toyota börjar att likna Ikea-ett gäng delar som man själv får montera ihop.

#3 • 2014-02-22 16:22
Krister_L (ej verifierad)

Det är väl helt klart en riktig åtgärd, förmodligen har man hittat en trolig orsak till bränderna och kommit på att det är bättre att "stämma i bäcken än i ån". En brand i full fart på Autobahn kan få ödesdigra konsekvenser och ge Porsche ett riktigt dåligt rykte.

// Krister

#4 • 2014-02-22 17:13
Raphael

Men detta kan ju inte stämma, kvalitetsproblem på Porsche? Jag menar, Porsche ingår i VAG-koncernen (Volkswagen AG) och vi har ju fått lära oss av vår VAG-utbildare i detta forum att VAG spenderar mest pengar på forskning och utveckling än något annat bilföretag - vi har även fått reda på av samma person att ju mer omsättning som man har på forskning och utveckling desto högre kvalitet på bilarna. Så här är det uppenbarligen något som inte stämmer, eftersom Porsche borde ha högst kvalitet i världen av alla bilar och barnsjukdomar är en statistisk omöjlighet. Så problemen som artikeln redovisar, de har alltså inte hänt för de har inte kunnat hända. Det är helt enkelt inte sannolikt att det skulle kunna hända, och därför har det inte hänt och därför talar inte Vi Bilägare sanning för det är inte sannolikt att artikeln är sann.

:)

#5 • 2014-02-22 17:51
Swemba

Raphael, sluta trolla eller visa ett enda inlägg där någon hävdar att en VAG produkt aldrig någonsin har drabbats av något fel över huvud taget.

#6 • 2014-02-22 18:11
Roy J

Swemba, det har på flera platser hävdats att tysk kvalitet skulle vara bättre än japansk. Inte minst har Toyota fått gliringar för sina återkallelser.

Raphael, ja, likheten med Harrisburg och Tage Danielssons "Sann-olikhet" är påtaglig.
Nu bygger ju i och för sig Porsche de kanske allra pålitligaste och stryktåligaste av alla supersportbilar, så det här är ovanligt och oväntat.
Men snyggt att till och med erbjuda hämtning. Lite Lexus-feeling där.

#7 • 2014-02-22 18:28
Hälsingen

Dags att vakna nu Roj J!
Porsche har återkallat en gång.
Toyota och Lexus återkallar i princip varje vecka.
"Lexus känsla"? Menar du då att Porsche skulle rassla, gå dåligt, vara överprissatt eller menar du att Porshe skulle vara en amerikansk bil som Lexus?
Eller menar du att om Lexus ska förflyttas så måste den bogseras?

Nej, Porsche måste återkalla hundratals gånger till för att hamna på samma bedrövliga nivå som exempelvis Lexus och Toyota.

#8 • 2014-02-22 18:31
Hälsingen

Ja MVH AL.
Så är det.
Iaf om man läser Bilprovningens statistik, som vissa Toyotanördar gör.
Vi som vet hur statistik fungerar vet dock att Bilprovningens statistik är värdelös för all annan bedömning än att avgöra hur det gick på just besiktningen.

#9 • 2014-02-22 18:50
Swemba

@Roy, det var inte vad Raphael skrev i sin kommentar.

#a • 2014-02-22 21:34
PREVIA

Eftersom det handlar om Porsche så ser man här några av deras senaste återkallelser.
http://www.recalluk.com/latest/car-recall.aspx#M_Porsche
Någon av dessa återkallelser som man finner här kanske inte har tagits upp av Vi-Bilägare, eller har alla dessa återkallelser redan tagits upp här?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.