Bild
Nästa artikel
<b>Fem frågor:<br></b>

Porsche säljer som innan krisen

Publicerad 29 oktober 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Oktober har varit framgångsrik för Porsche i Sverige - månaden ses som en av de bästa sedan 1950-talet. Vi Bilägare ringde upp Porsche Sveriges vd.
Vi Bilägare får tag i Bosse Janson, Porsche Sveriges vd, på telefon:

Hur går försäljningen?
- Vi har fått en jäkla snurr. Om man tittar historiskt så är det här en av de bästa perioderna sedan Porsche lanserades i Sverige, säger Bosse Janson.

Hur kommer det sig?
- Vi har introducerat roliga produkter, introduceringen av Panamera och GT3 RS har skapat ett jäkla tryck. Sen ser man ju också en klar förändring av marknaden, att den börjar gå uppåt igen.

Bosse Janson fortsätter:

- När marknaden bromsade in så gick vi väldigt fort nedåt. Men när marknaden nu återhämtar sig går vi snabbt framåt. Nu har vi en orderstock som är större än den vi hade innan det gick utför.

Påverkas ni inte av lågkonjunkturen längre?
- Vår målgrupp har ju pengarna. Jag tror bland annat att det handlar om politiska signaler, att man inte vill köpa en 911 Cab om man samtidigt är tvungen att sparka folk från sin firma.

Det går ju fortfarande dåligt för många, hur skiljer ni er från dem?
- Ja du, vi jobbar med en liten nisch på marknaden, vad som påverkar oss är när vi lanserar nya modeller. Och nu har vi GT3 RS, 911 Turbo och Panamera.

Hur ser du på framtiden?
- Framtiden ser bra ut, fan, nästa år lanserar vi ytterligare nya modeller. Så jag ser ljust på framtiden. Om man tittar tillbaka på den värsta perioden så var det ju nattsvart, men nu känns det verkligen som det har vänt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2009-10-29 15:52
Lägerleffe (ej verifierad)

Cyniska Bosse konstaterar "att man inte vill köpa en 911 Cab om man samtidigt är tvungen att sparka folk från sin firma."
Nähä, men nu går det tydligen, igen.
Bra då vet vi det. Varje gång vi ser en Porsche är det läge att vommera rakt fram.

#2 • 2009-10-30 10:10
Dan (ej verifierad)

Bäste Lägerleffe,
Bosse är en man, alltså är han möjligtvis den cyniske men aldrig den cyniska. Vidare stavas ordet vomera med ett m. Hade de inte rättstavning på det läger för "Socialistiskt samhällsbygge" som ditt namn säkert refererar till..?

#3 • 2009-11-04 18:36
Håsa (ej verifierad)

Den som har råd att köpa Porsche och andra dyringar sitter på guldägg och kan skita i futtiliteter som finanskriser och dåliga tider. Så enkelt är det!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.