Nästa artikel
Polisjakt efter A-traktor – i 180 km/tim
Nyheter

Polisjakt efter A-traktor – i 180 km/tim

Publicerad 27 februari 2023 (uppdaterad 27 februari 2023)
Polisen i Gävleborg jagade i helgen en A-traktorer med sju ungdomar – som färdades i upp till 180 km/tim. Den fick stoppas med spikmatta.

Polisen fick ta till spikmatta för att få stopp på en A-traktor i helgen. Sju personer färdades i bilen i hastigheter på upp till 180 km/tim, skriver Aftonbladet.

Jakten på A-traktorn började strax före midnatt på lördagen. Bilen kördes på E4:an utanför Söderhamn och på riksväg 83 mot Bollnäs. Totalt ska ett tiotal polispatruller och en helikopter ha deltagit i jakten.

– A-traktorn hade uppenbarligen ingen hastighetsspärr utan gick som en vanlig bil, säger Viktor Åkring Dicksved, befäl vid polisens regionledningscentral, till Aftonbladet.

Föraren misstänks för drograttfylleri, vårdslöshet i trafiken och olovlig körning.

– Det var inget bra beslut att åka ifrån oss. Det var rena turen att ingen skadades. Som tur är var vägarna väldigt lugna på trafik, säger Thomas Bertze, befäl vid polisregion Mitt, till TT.

Polisen har tidigare riktat hård kritik mot de nya reglerna för A-traktorer som gör det enkelt att manipulera hastighetsspärren. Transportstyrelsen har tagit fram ett förslag på hur reglerna kan skärpas.

Tidigare i år kom också statistik som visade att många A-traktorer har allvarliga brister på besiktningen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (20)

  • 2 mars 2023 Masterplanner skrev: A…
  • 28 februari 2023 Snoid Jag snusar. Blir det…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.