Bild
Nästa artikel
Nyheter

”Polestar ska kliva ur Volvos skugga – och slår Teslas design”

Publicerad 2021-10-08 07:10
Elbilen är inte automatiskt någon drömlösning på klimatkrisen. ”Men de kan leda vägen mot en renare planet”, säger Thomas Ingenlath, som också tycker Polestar ligger före Tesla.

Polestar har som ett av få bilmärken publicerat siffror på hur mycket tillverkningen av elbilar släpper ut. Enligt siffrorna som Polestar tagit fram är en förbränningsbil smutsigare än elbilen även om den körs på smutsig el.

Men elbilar kommer inte lösa klimatproblemen på egen hand, sa Polestarchefen Thomas Ingenlath på en konferens som anordnades av tyska Auto Motor und Sport i veckan.

– Elbilar är inte miljövänliga i sig själva. Men elbilar kan bereda väg för en renare värld. Vi biltillverkare kan inte nöja oss med tomma uttalanden på vägen mot en renare planet, sa han.

”Vi biltillverkare kan inte nöja oss med tomma uttalanden på vägen mot en renare planet”

Polestars nya modeller ska börja rullas ut på vägarna med start nästa år.

Polestar ska lansera flera nya modeller de kommande åren, bland annat en stor suv och en utmanare till Tesla Model S.

– Vi kommer kliva ur Volvos skugga ännu mer och uppfattas som mer oberoende. Jag tycker vi har bättre design än Tesla, vi har mer karaktär. Vårt infotainmentsystem är bättre och enklare att använda och vi har erfarenhet av att bygga högkvalitativa bilar, riktiga mästerverk, säger Thomas Ingenlath.

Tesla ska bygga bilar i Tyskland medan Polestar byggs i Kina för att sedan skeppas till Europa. Thomas Ingenlath uppger att Polestar ska börja skicka bilar med tåg för att sänka utsläppen och han öppnar för att kommande modeller även ska byggas utanför Kina. Suv-modellen Polestar 3 ska till exempel byggas i USA.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (20)

  • 2021-10-09 23:12 Polestar ??? Utveckling och…
  • 2021-10-09 18:32 J.L skrev: Ja polestar står…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.