Nästa artikel
Polestar höjer priserna – blir 10 000 kr dyrare
Nyheter

Polestar höjer priserna – blir 10 000 kr dyrare

Publicerad 13 april 2022 (uppdaterad 13 april 2022)
Polestar skruvar upp priset på elbilsmodellen. Men inte lika mycket som konkurrenterna.

Flera biltillverkare har höjt priserna den senaste tiden. Hög efterfrågan, långa leveranstider och högre kostnader för både råmaterial och transporter skruvar upp prisnivån.

En genomgång som Vi Bilägare gjorde tidigare i veckan har 19 olika elbilsmodeller fått högre pris bara den senaste månaden. I vissa fall är prishöjningen över 50 000 kr och några av bilarna går därmed över det bonustak på 700 000 kr som regeringen vill införa i sommar.

Senast i raden är Polestar som dock inte höjer priserna lika mycket som andra tillverkare. Polestar 2 blir 10 000 kr dyrare oavsett vilken version köparen väljer. Priserna börjar nu på 509 000 kr för instegsversionen och går upp till 599 000 kr för toppversionen.

Fortfarande ingen Pixel-LED

Polestar uppger att bilen kan levereras i september. Det är i så fall snabbare än vissa andra elbilsmärken som kan ha leveranstid på upp till ett år.

När det gäller tillvalen kan Polestar fortfarande inte leverera de uppskattade Pixel LED-strålkastarna som försvann tidigare i år på grund av komponentbrist. Köparna kan nu bara välja ett ”Pilot lite”-paket utan Pixel LED-strålkastare som är 10 000 kr billigare än tidigare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.