Bild
Nästa artikel
Efter återkallelsen: Polestar 2-ägare får förlängd garanti

Efter återkallelsen: Polestar 2-ägare får förlängd garanti

Först på Vi Bilägare

Bilägare som fått sin Polestar 2 levererad bjuds på ett extra års garanti som plåster på såren för problemen med bilens inverter och HVCH-system.

Polestar har drabbats av allvarliga problem i utrullningen av elbilen Polestar 2. Samtliga bilar som levererats måste in till verkstad för att byta ut den så kallade invertern, och många av bilarna måste dessutom byta en komponent som kallas High Voltage Coolant Heater.

Åtgärderna görs på verkstad och samtidigt installeras möjlighet för bilägarna att ta emot mjukvaruuppdateringar via nätet.

För att kompensera ägarna bjuder Polestar på ett extra års nybilsgaranti för ägarna. Eftersom garantin i vanliga fall är på två år får Polestar 2-ägarna därmed totalt tre års nybilsgaranti. Exakt hur den förlängda garantin ska fungera ska Polestar berätta för ägarna i ett kommande utskick.

”Jag kan bekräfta att det stämmer. Det gäller alla ägare som omfattas av återkallelsen, det vill säga bilar som redan levererats till kunderna”, skriver Brent Ellis, kommunikationschef på Polestar, till Vi Bilägare.

Har ni planer på någon mer form av kompensation framöver?

”Jag kan inte kommentera om framtida kompensation i nuläget.”

Läs också: Beskedet från Polestar: Tusentals bilar återkallas

Taggar: Nyheter, Polestar 2

Kommentarer

#1
2020-11-03 11:27

Dålig kompensation, de borde fått pengar istället men det hade varit dyrare för dem.
Och med tanke på problemen borde bilen ha 5 års garanti.

#2
2020-11-03 12:15

Vi har ju tyvärr många märken med korta garantitider i vårt land medan tillverkarna såvitt jag förstått tvingas lämna minst 5 års garanti i grannlandet Norge. Det svenska konsumentskyddet borde i detta avseende förbättras kraftigt.

#3
2020-11-03 12:53

Jag tycker också 5 år borde vara regel på nya bilar, min Skoda hade 2 år... den har dock varit felfri i 7 år. Jag har varit inne på en mjukvara-uppdatering under dessa åren jag ägt bilen (gjordes i samband med service).

#4
2020-11-03 16:16

Värdefullt med garanti på en nyutvecklad bil (som kan ha "barnsjukdomar).

#5
2020-11-03 18:26

Visst är garanti något bra och några behöver hjälp av den, men glöm inte bort att den 5-åriga garantin i Norge kommer med ett pris också... finns liksom ingen gratis lunch...

#6
2020-11-03 18:27

Kia har 7 års nybilsgaranti.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.