Nästa artikel
Polestar 6 bekräftad – eldriven cabriolet på gång
Nyheter

Polestar 6 bekräftad – eldriven cabriolet på gång

Publicerad 16 augusti 2022 (uppdaterad 16 augusti 2022)
Polestars eldrivna cabrioletkoncept O₂ ska sättas i serieproduktion och byter då namn till Polestar 6. Den blir märkets överlägset dyraste modell hittills.

Eldrivna cabrioletmodeller finns det inte gott om – utbudet sträcker sig till småbilarna Fiat 500e och Smart Fortwo. Men om några år lanserar Volvosyskonet Polestar en ny utmanare.

Polestar visade upp konceptbilen O₂ tidigare i år, och under tisdagen meddelade elbilsmärket att modellen ska sättas i serieproduktion. Den byter då namn till Polestar 6 och förväntas lanseras 2026.

– Efter den överväldigande responsen från konsumenter och media tog vi beslutet att sätta denna fantastiska roadster i produktion och jag är otroligt glad över att den ska bli verklighet, säger Polestarchefen Thomas Ingenlath.

Snabb acceleration

Polestar 6 får ett fällbart plåttak och samma 800-voltssystem som sedanmodellen Polestar 5. Räckvidden hamnar på ”över 60 mil”, enligt Polestar. Drivlinan har dubbla elmotorer och levererar upp till 884 hk och 900 Nm, och accelerationen till 100 km/tim ska gå på 3,2 sekunder.

Den preliminära prislappen hamnar på 200 000 dollar för specialversionen ”LA Concept Edition” som byggs i begränsad upplaga på 500 exemplar. Det motsvarar i skrivande stund 2,1 miljoner kronor inklusive moms. Den som förhandsbokar ett exemplar förväntas betala en avgift på 260 000 kr inom tio dagar.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 16 augusti 2022 Jösses. Ju högre pris desto…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.