Nästa artikel
Polestar 2-produktionen igång – elbilen kommer i sommar
Nyheter

Polestar 2-produktionen igång – elbilen kommer i sommar

Publicerad 24 mars 2020
Mitt i alla coronanyheter meddelar Polestar att produktionen av den nya elbilen körts igång.

Polestar bjuder på goda nyheter mitt i dessa coronatider. De flesta biltillverkar har tvingats stoppa produktionen tillfälligt på grund av virusets snabba spridning, och även Volvos prestandasyskon Polestar har på olika sätt drabbats.

Men nu har produktionen av elbilen Polestar 2 startat i kinesiska Luqiao. Fabriken införde tuffa regler för att minska risken för smittspridning med bland annat febermätningar.

”Produktionen är igång och vi har tagit alla nödvändiga steg för att säkerställa hälsan och välmåendet i vår arbetsstyrka”, skriver Polestar.

De första leveranserna av Polestar 2 ska ske i sommar och bilarna som först rullar av bandet ska gå till europeiska köpare. Därefter följer Kina och Nordamerika.

– Hela världen står inför stora omvälvningar på grund av coronavirusets pandemiutbrott. Att inleda produktionen nu under dessa utmanande omständigheter är en stor prestation och resultatet av stora ansträngningar från personalen i fabriken och teamet som hanterar försörjningskedjan. Jag har enorm respekt för hela teamet – stort tack till dem!, säger Polestarchefen Thomas Ingenlath.

Polestar 2 är märkets första elbil och bygger på Volvos så kallade CMA-plattform. Den har ett 78 kWh-batteri som ger en räckvidd på upp till 47 mil och kan snabbladdas med 150 kW. Priserna för lanseringsversionen börjar på 659 000 kronor men billigare modeller ska lanseras senare.

Även Mercedesägaren Daimler har kört igång en kinesisk fabrik, meddelar koncernchefen Ola Källenius.

– Den stora majoriteten av våra återförsäljare är öppna och kunderna återvänder. Varje dag kommer mer folk till våra återförsäljare. Efterfrågan ökar och det gör oss optimistiska, säger han till tidningen Handelsblatt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2020-03-24 09:43
L. Mäkinen

Kul med positiva nyheter!
Nu tar kineserna över världen när resten av planeten är i karantän.

#2 • 2020-03-24 18:37
Carl Trefalt

Högt pris på en förfinad Volvo.

#3 • 2020-03-24 19:42
J.L

Köp inte!

#4 • 2020-03-26 09:28
Styggavargen

Köp inte med motiveringen varför? För mig framstår den som vettig efter alla andra kalkoner som Volvo släppt ut på vägarna (XC90,60,40)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.