Nästa artikel
Polestar 2-ägare utelåsta från sina bilar
Nyheter

Polestar 2-ägare utelåsta från sina bilar

Publicerad 27 oktober 2022
Vissa bilägare med en Polestar 2 har blivit utelåsta från sina bilar på grund av en mjukvarubugg.

Den nya mjukvaruplattformen som Volvo och Polestar använder sig av och som bygger på en teknisk grund från Google har inte visat sig vara helt felfri. Vi Bilägare har tidigare skrivit om flera allvarliga buggar som retar upp ägarna. Även mobilappen strular, och i flera fall har Volvoägare blivit utelåsta från sina bilar.

Ett liknande problem verkar nu drabba vissa Polestar 2-ägare, åtminstone i USA, skriver sajten The Drive. Ett fel i den så kallade TCA-modulen – bilens uppkopplings- och antennenhet – gör att ägarna ibland inte kan låsa, låsa upp eller starta sin bil och de riskerar därför att bli utelåsta.

Om bilens internetuppkoppling inte fungerar tappas även kopplingen till mobilappen som då inte längre kan användas för att låsa eller låsa upp bilen.

Fysisk nyckel

Det ska fortfarande gå att låsa upp bilen med den fysiska nyckel som finns inuti den vanliga nyckeln, men det sätter igång larmet och alla ägare känner heller inte till att den fysiska nyckeln gömmer sig inuti den vanliga nyckeln.

Version 2.4 av bilens mjukvara ska enligt Polestar lösa ett problem med TCA-modulen, men om bilen saknar internetuppkoppling kan den behöva installeras på verkstad.

När Volvos bilar drabbades av ett liknande problem berodde det på att bilen försatt sig själv i ”inbrottsläge” och att den inte längre känner igen nycklarna.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 27 oktober 2022 Inte förvånad, svårt att…
  • 27 oktober 2022 Det har gått till överdrift…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.