Bild
Nästa artikel
Opel Astra OPC – tidernas starkaste

Opel Astra OPC – tidernas starkaste

Nyheter

Nu presenterar Opel fabrikstrimmade Astra OPC. Busbilen blir den snabbaste Astran någonsin – med 280 hästar under huven.

Opel Astra lanserades i ny generation 2009 och följs nu upp av effektstinna toppvarianten Astra OPC, trimmad av den egna prestandadivisionen Opel Performance Center.

Bilen får en direktinsprutad, turboladdad bensinmotor på 2,0 liter som levererar 280 hästkrafter och 400 newtonmeter till framhjulen. Toppfarten på 250 km/tim har aldrig tidigare noterats med en serietillverkad Astra.

Nya Astra OPC får dessutom sportchassi med differentialbroms, som enligt Opel ska ge extra sportiga köregenskaper. Det adaptiva chassiet tillåter också att föraren justerar stötdämpare, styrning och gaspedalens respons i tre lägen.

Att vi har att göra med en hetlevrad busbil ska förstås synas på utsidan. Bland nyheterna finns en takvinge, specialdesignade fälgar och nya utblås. På insidan finns så klart skålade sportstolar, en mängd OPC-logotyper och en ratt som är platt nedtill.

Nya Opel Astra OPC börjar säljas i Sverige under sommaren 2012.

Diskutera: Vad tycker du om Opel Astra OPC?

Taggar: Nyheter, , Opel Astra

Kommentarer

#1
2011-11-04 12:26

Opels modellprogram av idag går inte av för hackor! Det kan ingen förneka.
När man fick körkort var drömbilen en Ascona 19SR eller en Kadett GT/E. Bäst i klassen då. Tänk att man aldrig blir gammal i sinnet och 30år senare vill man bara haaaa denna OPC !

#2
2011-11-04 12:29

det svider att säga det, men jag tycker inte den är direkt snygg.
Föregångaren (astra H ) var helt klart snyggare med sina skarpare linjer. Den senaste är änna väl "rund" :(

#3
2011-11-04 14:20

Tycker nog att det hela ser riktigt aptitligt ut!
Det är säkert inte lika sportigt med fyra dörrar - men fan så mer praktiskt. Bilar används ju liksom till vardagsbestyren också - om man nu inte har en hel drös för olika beov... men då köper man väl en dyrare och mer accentuerad sportbil än denna.

#4
2011-11-04 14:25

@ Lars58:

Man skulle ändra namnet från OPC till GT/E och bara sälja den med två-tons lack i svart/gult eller vitt/gult och med en svart "ankstjärts"-spoiler bak.

Då snackar vi!

#5
2011-11-04 17:03

Ja, det vore kul att återse de gamla rallyfärgerna i denna nya upplaga. Men tyvärr lade ju GM ner tävlingsverksamheten för Opel.

#7
Juppe
2011-11-05 11:58

@simon_d
Om de bara lyckas göra ett nästan lika bra jobb som Ford gjort med Focus RS så kan jag meddela att det fungerar förvånansvärt bra. Åtminstone på torr asfalt.

#8
2011-11-05 14:27

Detta är uppenbarligen världens starkaste framhjulsdrivna serietillverkade bil med bensinmotor.
Två Cadillac och en Audi A8 kan konkurrera lika men ingen är starkare.

Det passar OPC eftersom Vectra OPC ett tag var världens starkaste och snabbaste framhjulsdrivna bil.
Samma sak gällde för Zafira och Meriva OPC, de hade ingen konkurrens.

Med nu dessa siffror kan man se ett mönster att OPC tydligen har som princip att ligga i topp effekt och prestandamässigt sett till konkurrenterna.
Det visar på en insikt om hur man bygger upp ett varumärke och en image.

Visserligen gäller inte detta prestandaläge Insignia men i den klassen skulle det krävas uppåt 500 hk minst och det kan inte motiveras funktionellt, den typen av effekter är meningslösa.
Astran är trots allt fortfarande praktiskt funktionell och relativt rimlig, liksom Insignian.

#10
Juppe
2011-11-05 20:32

@N-iklas
Märkligt inlägg. För det första är inte Astra OPC "världens starkaste framhjulsdrivna serietillverkade bil med bensinmotor".
För det andra, så verkar du vara positivt inställd till mycket effekt, men bara när det gäller Astra och inte Insignia?
För det tredje så tror jag tvärt om att Opel inte har som mål att vara effektstarkast med sina OPC-bilar. I så fall misslyckas de rätt kapitalt.

#11
2011-11-06 13:03

Mycket intressant, vilken är i så fall starkast?
Det vill jag bra gärna veta.
Har letat igenom alla bilar som finns men inte lyckats hitta någon.
Tala gärna om vilken det är som är starkast.

Räknat både i hk och vridmoment, vissa menar ju att styrka är vridmoment och inte hk men jag menar både och, så mer vrid men färre hk räknar jag som att vridmomentet kompenserar för färre hk vilket ger likvärdigt resultat – men inte starkare.

Focus RS500 tillverkas inte längre och det var ingen serietillverkad bil.

Och om man nu är starkare än konkurrenterna – med undantag för små serier av specialmodeller i begränsad upplaga – så hur har man då misslyckats?

Och allt vad jag skrivit är ju helt korrekt när det gäller Vectra, Zafira och Meriva så hur kan det vara fel eller misslyckat?

Och vad det gäller att vara effektstarkast så gäller inte det hela tiden, utan bara en enda gång för varje modell ett enda eller några år, det räcker, att de andra sedan går om efter ett tag spelar ingen roll, En gång Champ alltid…

Det började 1988 med Kadett GSi 16V, det fanns inget som hade en chans mot den på vanliga vägar, på bana var den inte lika bra, men det spelar ingen roll.
Och Meriva och Zafira är fortfarande värst i sina klasser trots att de inte tillverkas längre.

Gamla Ford Focus med 305 hk hade fortfarande lite problem med effekten, lite vridmoment, lite understyrningstendenser, så en minskning med 25 hk till 280 borde nästan garantera ett nästan perfekt uppträdande.

Framvagnen på Astra kommer i huvudsak från Insignia med 325 hk, nu behöver den bara klara 280, det kan knappast misslyckas.

Och vad Insignia beträffar så har jag redan skrivit att mer effekt än vad som är funktionellt är meningslöst.

Lägg också märke till att det är konkurrenternas svaghet som gör OPC starka och inte OPC:s styrka.

#12
2011-11-06 13:13

@Juppe. Har inte heller koll på detta, men kan du nämna vilken/vilka som är starkare? Focus RS kan väl knappast anses serietillverkad då den tillv i begr upplaga för att kunna homologeras i rallysporten.
Sen tror inte jag heller att Opel siktar på "starkast i världen" däremot vill dom nog vara konkurrenskraftiga i just denna bilklass. Och det har dom väl lyckats ganska bra med.

#14
2011-11-06 13:59

Av dagens bilar gissar jag att Ford Edge med en V6a på 305 hästar med drivning fram är starkast. Finns också några Honda och Acura, ett par Hyundai, nån Lincoln och två, tre Toyota med samma eller högre effekt än Opeln. Så den är inte starkast men säkert bättre på vägen än ovannämnda.

Alla tiders mest hästkraftsstinna serietillverkade framhjulsdrivna bil var förmodligen 1970 års Oldsmobile Toronado. 7,5 liters V8 på 400 hk och utan "tjafs" som antispinn. Fantastiskt snygg också:
http://www.ebay.com.au/itm/1970-Oldsmobile-Toronado-GT-Toronado-GT-Aegean-Blue-/220736889507?pt=AU_Cars&hash=item3364f1a2a3

På samma bottenplatta byggdes också Cadillac Eldorado men med en ännu större åtta på 8,2 liter men med mindre effekt. Huruvida dessa bilar var understyrda med sina tunga gjutjärnsmotorer vet jag inte men man kan nog ana..

#16
2011-11-07 17:40

Det kan stämma att Ford Edge och bilen med samma motor Lincoln MKX 3.7 kan vara starkast, men marginalen är i så fall inte mer än just precis eftersom de visserligen har 29 hk mer men samtidigt bara ger 380 Nm vridmoment vilket reducerar övertaget något och dessutom är detta SUV och jag begick nog misstaget att bara avse vanliga personbilar och inte ALLA typer av fordon, utan att skriva det, lätt att missa någon synvinkel om man inte tar så allvarligt på frågan.

Honda Elysion är en minibuss och 19 hk starkare men 47 Nm svagare vilket jag inte erkänner som sammanlagt starkare, 47 Nm är en hel del.
Lika eller lite svagare är troligare.

Aucra har det inte gått att få några siffror på.?

Hyundai har ingen så stark.

Och inte heller Toyota.

Och varumärket OPC är tänkt att förbättra Opels Varumärke och det har man också lyckats med, faktum är att det är OPC som håller Opel uppe inom alla bilintresserade kretsar.
Det har en helt avgörande betydelse, om man inte tycker det ser bra ut som det är så är det inget mot det som hade varit utan OPC.
Detta är en total framgång av stora mått.

Men för att bedöma det måste man vara mer eller minde insatt expert, utomstående personer kan oftast bara se svart-vita bilder, total katastrof eller total succé, men här handlar det om förändringar, rörelser, tendenser, bakomliggande effekter och andra mer svårupptäckta resultat.

Dessutom ska man alltid komma ihåg att Sverige är den marknad i hela världen som är allra mest negativ till Opel varför man ska vara försiktig med att överskatta riktigheten i de svenska åsikterna.

Det är alltså möjligt att den svenska övertygelsen om skalan och omfattningen av Opels dåliga varumärke är en isolerad svensk företeelse som inte gäller i övriga världen.
I USA har man exempelvis en många gånger mer positiv syn på varumärket Opel än man har i Sverige, för att inte tala om Östeuropa, där tycks Opel vara vad Audi är i Sverige.

T.o.m. i konservativa England börjar röster höjas för att lägga ner Vauxhall därför att många säger att de skäms för att säga att de äger en Vauxhall, men att en Opel skulle låta mycket högklassigare.

#17
2011-11-07 18:24

Hittade äntligen Acura siffrorna, 280 hk 345 Nm med framhjulsdrift.
Den starkare TL med 305 hk 370 Nm uppges vara 4WD.
Så långt ser den inte ut att vara starkare?

#19
2011-11-07 20:04

Finns det några siffror på hur många OPC-märkta bilar Opel sålt under åren? Har en känsla av att satsningen inte är alltför framgångsrik även om bilarna säkert är rätt bra och till lägre priser än de flesta av konkurrenterna.

Ni-klas:

Hyundai Azera 287 hk.
Toyota Blade 280 hk + 4 modeller till med samma effekt. Och ja, jag liksom 99% av alla andra mäter i hästkrafter. Även om jag inser att vridet är viktigare.

#21
2011-11-07 21:28

@ Simon_d:

Nähä, du säger det. Otroligt nog har du......(surprise), fel. Men du kanske har en Chalmers-examen i ämnet?

#22
Juppe
2011-11-08 10:27

@Lars58

Focus RS är definitivt serietillverkad. Sen har vi RS 500 med 350hk som också är serietillverkad.
Dodge Caliber SR4T är en annan liten framhjulsdriven bil med över 300 hk .. finns nog ett par till som jag inte kommer på just nu.

#23
Juppe
2011-11-08 10:39

@RålleG och Simon_d

Högt vrid kan ge bättre prestanda trots lägre uppgiven maxeffekt eftersom en personbil arbetar med olika varvtal.

#27
2011-11-08 22:23

En gång för 25 år sedan så trodde jag också att hästkrafter var det viktigaste men sedan lärde jag mig att det är bra mycket mer komplicerat än så, många saker måste man ta hänsyn till.
Och lägger man sedan in prestanda också, då blir det så många faktorer som påverkar att det nästan är dumt att alls diskutera det.

Astran som kom 1998 såldes exempelvis i Sverige med en speciell sportväxellåda som standard i alla modeller som förbättrade accelerationen med en halv, eller om det var så mycket som en hel sekund i jämförelse med bilarna i övriga Europa.

Det skall vara många hk och mycket vrid samtidigt, inte det ena eller det andra.

Toyota Blade har bara 344 Nm, rätt dålig siffra.

Hyundai Azera 287 hk men bara 357 Nm, alldeles för svag, nej det stämmer inte.

390 Nm och 297 hk är minimikrav som jag ser det om man ska kunna diskutera att bilen i fråga kan vara starkare än Astra OPC allt under det är underkänt enligt det sätt jag räknar.

Sedan så tillverkas väl inte Focus RS längre, nu är det bara ST, nya RS dröjer ett par år ser det ut som.

OPC försäljningssiffror:

Enligt Opel sålde första Astran 1999 som var begränsad till 3000 numrerade exemplar
(Plakett vid växelspaken) Slut på fyra månader, (en stod parkerad här förra veckan.)
Första Zafira OPC 2001 sålde i 12 000 exemplar.

Fram till 2009 hade det sålts över 50 000 exemplar, i dag novemer 2011 kanske man kan gissa på runt 56 000 exemplar, Insignia OPC som kom senare lär ha sålt rejält och Corsa påstås vara en stor framgång.

Med nya Corsan på 210 hk som en av de starkaste i storleksklassen och den med absolut tuffaste utseendet och Insignias nya toppfart på 274 kn/t för sedanmodellen och nu den här, så verkar nog OPC rulla på så bra man rimligen kan begära.

#28
2011-11-09 01:25

Hittade färskare försäljningssiffror

Astra OPC - 22 000

Zafira OPC - 15 600 totalt

Corsa OPC - 14 500

Vectra OPC - 3000
Har underligt nog stött på fyra stycken hittills, måste ha sålt bra i Sverige.

Till 2010 - 3000 sålda Insignia OPC

Gissningsvis borde nuvarande hamna på någonstans mellan 59 000 och 61 000.

Sedan ser det ut som Zafira OPC fortfarande efter fem år innehar varvrekordet på 'Nürburgring för minibussar.

#29
Juppe
2011-11-09 11:49

@N-iklas
Du får nog plugga på fysiken lite och lära dig om vrid, varvtal och effekt.
Man kan inte säga att "Toyota Blade har bara 344 Nm, rätt dålig siffra." om du inte vet vid vilket varvtal den levererar 344 Nm och hur utväxlingen i växellådan ser ut.
Effekt är vad som är mest intressant. Vrid handlar mer om motorkaraktär och hur effekten levereras.

#30
2011-11-09 12:09

Nej så var det inte tänkt.

Det har aldrig handlat om hur bilens prestanda eller körbarhet eller utnyttjande av effekten ser ut eller fungerar.

Bara en enda sak.

Effekten i motorn, inget mer än det.
Inte ens växellådan är med i bilden.

Därför att går man vidare blir det för komplicerat att säga någonting utan tio kilo papper och tabeller och hundratals test och mätresultat.

Men att föra in diskussionen på det är ju ett sätt för de som inte riktigt vill erkänna hur stark Astran är att blanda bort korten när ”deras” bilar är svagare.

#31
Juppe
2011-11-09 13:11

@N-iklas
Nu yrar du! Du säger att det bara handlar om effekten i motorn, ändå så diskvalifierar du flera bilar pga deras vridmoment. I inlägget innan säger du t.ex

"Toyota Blade har bara 344 Nm, rätt dålig siffra."

Du kan inte säga att det är en dålig siffra om du inte vet vid vilket varvtal den ger 344 Nm.
Den enda siffra som är direkt jämförbar är effekten - hästkrafterna - och där finns det flera framhjulsdrivna småbilar som är starkare.

#32
2011-11-09 13:35

Teoretiska värden och verklighet stämmer inte allltid.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.