Nästa artikel
Officiell: Här är nya Opel Astra
Nyheter

Officiell: Här är nya Opel Astra

Publicerad 12 juli 2021 (uppdaterad 13 juli 2021)
Modellen kommer med ett nytt designspråk, digital cockpit och två laddhybridvarianter.

Det är knappt så man känner igen den jämfört med tidigare generationer men här är den alltså – den sjätte generationens Opel Astra.

Eftersom Opel nu är en del av Stellantis delar den teknik med franska bilar. Nya Astra bygger på en plattform kallad EMP2, vilken även används av Peugeot 308.

Men trots att Peugeot redan har bekräftat att 308 kommer med en helt elektrisk drivlina år 2023 finns det inga sådana besked i Opels pressinformation.

Två olika laddhybrider kommer däremot erbjudas, med antingen 180 eller 225 hästkrafter. Utöver det finns bensin- och dieselmotorer med mellan 110 och 130 hästkrafter. Dessa är standardutrustade med en sexväxlad manuell låda, medan en åttastegad automat finns som tillval.

Nya Astra är 4 millimeter längre än sin föregångare men axelavståndet har ökat med 13 millimeter, vilket borde ge lite bättre innerutrymmen. Svenska kunder kan glädjas åt att modellen också kommer som stationsvagn framöver.

Inredningen har moderniserats och har nu en helt digital förarmiljö med två stora bildskärmar på instrumentbrädan. Förarassistansssystem som adaptiv farthållare och filhållningsassistent kommer också att finnas.

Astra är en viktig modell för Opel. Förra året var den Europas nionde mest sålda bil.

Den nya modellen ska börja byggas i höst, och då öppnas även orderböckerna. De första kunderna får sina bilar i början av nästa år. Opel har ännu inte berättat vad bilen ska kosta.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (25)

  • 16 juli 2021 Sedan kan det, när det ändå…
  • 15 juli 2021 Rikard skrev: Första gången…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.