Nästa artikel
Nya Subaru Levorg officiell – här är alla nyheter
Nyheter

Nya Subaru Levorg officiell – här är alla nyheter

Publicerad 21 augusti 2020 (uppdaterad 21 augusti 2020)
Subaru visar upp en ny generation av kombimodellen Levorg. Största nyheterna finns under skalet, men europeiska köpare blir utan den nya modellen.

För sex år sedan visade Subaru upp en ny kombimodell som skulle vara sportigare än de större modellerna Legacy och Outback. Modellen döptes till Subaru Levorg och tvärt emot vad många kanske tror är namnet faktiskt inte taget helt ur luften utan det står för LEgacy reVOlution TouRinG.

Nu är det dags för en ny generation av Subaru Levorg och den nya modellen har visats upp officiellt i Japan. Den är dock inte homologiserad för Europa, så den ska inte säljas i Sverige enligt Subarus svenska informationschef Thomas Possling.

På ytan ser inte så mycket ut att ha hänt jämfört med första Subaru Levorg, men under skalet är förändringarna desto större. Bilen bygger nu på en ny global plattform som är betydligt modernare.

Ingen hybridteknik

Subaru Levorg har en 1,8-liters boxermotor med turbo och direktinsprutning på 177 hästkrafter och 300 Nm. Det finns inget dieselalternativ och i nuläget heller ingen hybridteknik.

Precis som tidigare har Subaru Levorg en steglös automatlåda och fyrhjulsdrift, men växellådan är uppdaterad och består till 80 procent av nya komponenter.

Snabbare processor

Den största nyheten är annars Subarus system för förarassistans, som kallas Eyesight. Det har hyllats och fått beröm i flera undersökningar genom åren och bygger nu på en ny processor från Silicon Valley-baserade Xilinx.

Det ska göra att systemen för exempelvis adaptiv farthållare och autobroms fungerar bättre och reagerar snabbare än tidigare. Eyesight använder två kameror samt ett antal radarsensorer för att hålla koll på omgivningen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.