Nästa artikel
Nya Renault Espace blir – förstås – en suv
Nyheter

Nya Renault Espace blir – förstås – en suv

Publicerad 25 januari 2023
Renault ger upp minibussegmentet och gör om klassiska modellnamnet Espace till en sjusitsig suv.

Renault Espace var en föregångare i bilklassen som senare skulle bli extremt populär i Europa. Första generationen av familjebussen presenterades redan 1984.

Men sedan dess har minibussarnas popularitet minskat kraftigt. Senaste generationen av Renault Espace var en blandning av familjebuss och suv.

Nu bekräftar Renault att en helt ny generation av Espace är under utveckling, och den blir helt och hållet en suv – kanske ett dystert besked för den som hoppats på att Renault inte skulle ge upp mpv-klassen. Men med tanke på hur många nya suvar som säljs för varje såld minibuss är det inget underligt beslut rent kommersiellt.

Bokstaven ”E” i logotypen är markerad vilket förmodligen tyder på någon form av elektrifiering. Men Renault nämner inget om att modellen skulle bli helt eldriven.

Första generationen Renault Espace presenterades 1984.

Under våren 2023 presenteras nya Espace som alltså blir en suv med plats för upp till sju personer. Logotypen som Renault visar upp har ett markerat ”E” på slutet vilket förmodligen innebär någon form av elektrifiering, men om Espace blir helt eldriven är oklart.

Modellen ska enligt Renault baseras på den så kallade CMF-C/D-plattformen, vilket kan låta underligt eftersom det är samma arkitektur som dagens Espace som presenterades redan 2015.

Läs gärna Christian Ellmarks intressanta reportage om famljebussarnas uppgång och fall, och om Volvos planer på en eldriven minibuss.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 26 januari 2023 Synd. Senaste gen Grand…
  • 25 januari 2023 Från innovatör till…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.