Nästa artikel
Nya Mercedes S-klass avslöjad i förtid – här är nya designen
Nyheter

Nya Mercedes S-klass avslöjad i förtid – här är nya designen

Publicerad 12 maj 2020 (uppdaterad 12 maj 2020)
Mercedes nya flaggskeppsmodell har läckt ut på nätet. De största nyheterna märks på insidan.

2020 är ett viktigt år för Mercedes, inte minst eftersom en helt ny generation av ständiga flaggskeppet S-klass ska visas upp. Detta ska vara märkets toppmodell med alla tekniknyheter som inom några år ska ”sippra ned” till resten av modellprogrammet.

Nya Mercedes S-klass ska börja säljas först senare i år men redan nu har bilder på vad som påstås vara den uppdaterade versionen läckt ut på Instagram.

I flera års tid har det cirkulerat spionbilder på nya S-klass, men detta ska alltså vara bilder på en näst intill omaskerad bil som verkar vara klar för serieproduktion. Bilderna håller dålig kvalitet men vi kan ändå se de viktigaste detaljerna.

Fronten ska ge ett maffigt och lyxigt intryck. Den karaktäriseras inte minst av den stora grillen som – precis som på vissa BMW-modeller – nu antagit enorma proportioner. Det finns även en rejäl ”radarblaffa” i grillen som håller koll på omgivningen och trafiken framför bilen.

När det gäller strålkastarna kan vi också förvänta oss avancerad ljusteknik som kan lysa upp vissa partier av vägen medan andra delar hålls mörka, för att inte blända mötande bilister.

Bakpartiet känner nog många igen och det är inte så konstigt eftersom det till stor del verkar vara hämtat från dagens Mercedes CLS. 

Läs också: Mercedes rensar: Här är modellerna som försvinner

Då är interiören mer intressant. Om de här bilderna stämmer får Mercedes S-klass en stor, stående pekskärm som sköter nästan alla bilens funktioner – en tydlig hint till Tesla Model S. Det verkar knappt finnas några fysiska knappar alls.

Framför föraren finns en skärm med digitala instrument samt två stående luftutblås vänster om ratten och fyra små liggande ovanför pekskärmen. Vi kan också se att den lyxiga limousinen S-klass får en sportig rattdesign med tre ekrar och avfasad nederkant – ett otyg enligt vissa som säkert hade uppskattat en mer ”komfortinriktad” ratt i en så bekväm bil. Kanske blir sportratten tillval?

På det hela taget tar interiören ett stort steg framåt jämfört med dagens S-klass och den här interiördesignen lär också dyka upp i fler Mercedesmodeller framöver. Antagligen får S-klass även mjukvaruuppdateringar via nätet.

Mercedes S-klass kommer precis som dagens version med en mängd olika bensin- och dieselmotorer, samt som laddhybrid. Bilen får bland annat en rak sexcylindrig motor och en 4,0-liters V8 med mildhybridteknik.

Den som är ute efter en eldriven S-klass behöver dock inte gå bet. Mercedes ska lansera en helt eldriven S-klass i en lite annorlunda kostym. Den kallas Mercedes EQS.

Läs också: Mercedes massiva satsning: 19 nya modeller – på 3 år

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.