Bild
Nästa artikel
Nya Dacia Sandero, Stepway och Logan på ingång

Nya Dacia Sandero, Stepway och Logan på ingång

Nyheter

En ny generation av Renaults budgetmodeller ska presenteras om några veckor.

En av Sveriges absolut billigaste nya bilar kommer snart i ny upplaga, med nytt utseende och modernare teknik under skalet.

Renaults lågprismärke Dacia har siktat in sig på lågt inköpspris som ett av de främsta försäljningsargumenten. Nu är en ny modellgeneration på ingång från det rumänska budgetmärket.

Nya generationen av Dacia Sandero, den något upphöjda ”crossoverversionen” Sandero Stepway och kombimodellen Logan ska alla presenteras i slutet av september, men de första bilderna har släppts redan nu.

Bilarna får framför allt en ny frontdesign med Y-formade LED-varselljus och skarpare linjer, samt bredare spårvidd och lägre kaross.

De viktigaste nyheterna finns dock undertill. Daciamodellerna bygger numera på Renaultkoncernens så kallade CMF-B-plattform som möjliggör både bättre köregenskaper och modernare teknik än i dagens modeller.

Exakt vilka nyheterna är och hur mycket de nya modellerna ska kosta avslöjas dock inte nu. Den officiella premiären är den 29 september.

Läs också: Officiellt: Dacia ska lansera billig elbil i Europa

Nya Dacia Sandero, Stepway och Logan på ingång
Nya Dacia Sandero, Stepway och Logan på ingång

Kommentarer

#1
2020-09-07 15:15

"lägre kaross"...vad är det som händer? Var inte SUV coolt mer?

#2
2020-09-07 18:09

Underskattade bilar det där. Inte världens roligaste och mest komfortabla att köra, men enkla och pålitliga.

#3
2020-09-07 19:23

Dacia borde ju snarast lansera en riktigt billig elbil. Ett litet batteri med kort räckvidd och lågt pris. En elbil med 10 mils räckvidd för obetydligt över 100 tusen och med en toppfart på 100 km/h skulle passa bra för många pendlare i storstad.

#4
2020-09-07 20:44

Dacia kommer att lansera elbilen Dacia Duster.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.