Bild
Nästa artikel

Ny coupé från Cadillac

Nyheter

Nu presenterar Cadillac en coupéversion av CTS. Bilen får enligt Cadillac en central roll i märkets förnyade modellprogram.

BMW 3-serien, Audi A5 och Mercedes E-klass får nu amerikansk konkurrens i coupéklasssen.

Nu avslöjar GM-ägda Cadillac att konceptbilen CT Coupe Concept som visades 2008 blir en produktionsbil - den första coupén från Cadillac på nästan två decennier.

"Tilltala ny generation"
I ett uttalande görs det gällande att CTS får en central roll i Cadillacs reviderade modellprogram.

- Den är tänkt att tilltala en ny generations bilentusiaster, säger Bryan Nesbitt, general manager på Cadillac.

CTS Coupe kommer att ha samma hjulbas som fyradörrarsversionen av CTS, men både längd och höjd är förkortad med 51 millimeter.

Centralt utblås
Enligt Cadillac delar den nya bilen bara instrumentpanel, konsol, strålkastare, framskärmar och grill med sedanvariant av CTS.

Noterbara designdrag är det centralt placerade dubbla utblåset och de gömda b-stolparna.

Prestandaversion kommer
Standardmotorn kommer vid lansering att vara GM:s direktinsprutade 3,6-liters V6 som ger 304 hästkrafter och vridmoment på 273 newtonmeter. Så småningom kommer även en prestandaversion, med namnet CTS-V, som pumpar ut 556 hästkrafter.

CTS Coupe kommer att kunna fås med bak- eller fyrhjulsdrift.

Redan nästa månad under bilsalongen i Los Angeles gör bilen sin premiär.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Benny
2009-11-23 12:19

Knappast någon konkurrent i premiumklassen. Där krävs mer av inredning och design. Kantig och omodern delvis, ser klumpig ut. Men visst med ett lågt pris kanske man kan sälja i USA men man kommer knappast att köpa den i Europa här ställer man betydligt större krav på kvalitet...

#1
monsieur
2009-11-23 12:56

mycket snyggt med skarpa och sköna linjer volvo suger

#1
Kim Jansson
2009-11-23 13:10

Ett riktigt jänkar järn tycker jag, som omedelbart hamnar på min inköpslista för nästa år, min erfarenhet av Cadillac är att det är minst lika hög kvalitet som MB, BMW betalar du Benny en djäkla massa pengar för och du får inget särskilt för pengarna, statusen är ju minst sagt tveksam,

#1
Lägerleffe
2009-11-23 13:54

Ser ju inte klok ut. Puckelryggigt vinkeljärn. Bortkastade pengar - för förste ägaren. Därefter kan ju de blinde köpa en till vrakpris.

#1
Pelle
2009-11-23 16:35

Det var länge sedan det kom ngt snyggt från staterna - detta ät tyvärr inget undantag! Helt klart att det är Europa som leder designligan.

#1
JMN
2009-11-23 16:39

På något sätt tycker jag att jag har sett den där bakändan förr. Och visst har jag det - det är ju en Nissan Primera. Och den är ju inte så snygg vilket ju gör att denna Cadillac inte är så snygg och dessutom ser den billig ut. Bättre lycka nästa gång. Cadillacs nuvarande designspråk är kanske inte det bästa som finns men här är nog det absoluta bottennappet.

#1
monsieur
2009-11-24 17:31

bmw, mb är bara skräp precis som alla tyska bilar skulle aldrig köra tyskt, eller svensk och riskokare
cadilac är skärp den med Vad benny tycker spelar ingen roll.

#1
Jag
2009-11-28 00:56

Bra bil, men den drar ju soppa så man inte kan ha råd med den. Uppemot 2 liter per mil (i alla fall CTS-V enligt senaste sportAuto). Låt Audi, BMW eller Mercedes bygga en bil som drar 2 l/milen så kan MONSIEUR gå tillbaka till sin garderob...
Jag

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.