Nästa artikel
Nu sprider sig Teslakonflikten till Danmark
Nyheter

Nu sprider sig Teslakonflikten till Danmark

Publicerad 5 december 2023 (uppdaterad 5 december 2023)
Danamrks största fackförbund sluter upp bakom IF Metall för att försvåra registreringen av nya Teslabilar i Sverige. ”Det är en otroligt viktig kamp”, säger ordföranden.

IF Metalls strejk i Teslas serviceverkstäder har följts av blockader från flera andra fackförbund. Nu sprider sig konflikten också till Danmark, enligt TV2.

Det är Danmarks största fackförbund 3F Transport som varslar om blockad mot hamnarbetare och chaufförer som tar emot och transporterar Teslabilar som ska vidare till Sverige.

IF Metall har velat stoppa införseln och registreringen av nya Teslabilar i svenska hamnar, men Tesla har kontrat med att ta in bilarna på annat sätt.

– Även om man är en av de rikaste människorna i världen kan man inte bara ha sina egna regler. Vi har en del avtal på arbetsmarknaden i Norden och dem måste man följa om man vill göra affärer här, säger Jan Villadsen, ordförande för 3F Transport, till TV2.

Han fortsätter:

– IF Metall och de svenska arbetarna för just nu en otroligt viktig kamp. När de ber om vårt stöd backar vi naturligtvis upp det.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (163)

  • 19 december 2023 Vi stänger den här tråden på…
  • 19 december 2023 saabnisse skrev: Nu får det…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.