Nästa artikel
Nissans nya infotainmentsystem har teknik från Google
Nyheter

Nissans nya infotainmentsystem har teknik från Google

Publicerad 2024-04-18 08:19
Nissan Qashqai uppdateras med ett nytt infotainmentsystem. Det ser ut ungefär som tidigare, men bygger på Android Automotive från Google.

Nissan har visat upp en ansiktslyft version av kompaktsuven Qashqai. En av nyheterna är att modellen får ett omarbetat infotainmentsystem.

Det nya systemet innebär att även Nissan hakar på trenden med att använda Googles operativsystem Android Automotive som grund i stället för att fortsätta utveckla ett eget system.

Qashqai blir den första Nissanmodellen att få ta del av Googletekniken och möjligheten att ladda ned appar och använda röststyrning med Google Assistant. På så sätt kan föraren exempelvis sätta på stolsvärmen, ändra temperaturen i klimatanläggningen eller navigera till en adress utan att knappa på pekskärmen. Det finns också ett antal appar att ladda ned, bland annat för Spotify och navigeringstjänsten Waze.

Nissan är bara en i raden av biltillverkare som börjat använda Android Automotive, något som bland andra Volvo, Polestar och Renault redan gör och som nu även Audi och Porsche börjar göra.

Här kan du se hur det gick för nuvarande Nissan Qashqai i vårt test av infotainmentsystem.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (23)

  • 2024-04-19 09:02 Bara att åter konstatera att…
  • 2024-04-19 08:30 Raphael skrev: STLA Smart…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.