Nästa artikel
Nikola satsar på eget nätverk med vätgasmackar
Nyheter

Nikola satsar på eget nätverk med vätgasmackar

Publicerad 11 oktober 2021
Amerikanska lastbilstillverkaren Nikola ska bygga ett eget nätverk med vätgasmackar i USA.

Bland biltillverkarna är det bara Tesla som byggt ett eget laddnätverk. Flera andra bilmärken har dock köpt in sig i samarbetet Ionity, som ägs av bland andra BMW och Volkswagen.

På vätgassidan är det inte heller någon enskild biltillverkare som börjat bygga egna nätverk med vätgasmackar, trots att stora spelare som Toyota och Hyundai lanserat vätgasdrivna bilar.

Inte heller på lastbilssidan finns någon enskild tillverkare som bygger egna mackar, men det är precis vad amerikanska Nikola Motor planerar att göra.

Nikola har visat upp flera eldrivna lastbilsmodeller, flera av dem vätgasdrivna. Företaget har också hamnat i rejält blåsväder vilket fick till följd att chefen Trevor Milton avgick.

Nu har Nikola offentliggjort två samarbeten med externa företag för att börja bygga ett eget nätverk med vätgasmackar i Nordamerika. Det finns dock inga uppgifter än så länge om hur många mackar som ska ingå i nätverket.

Macknätverket blir en viktig del i Nikolas idé att inte bara sälja lastbilarna utan också erbjuda en prenumeration där vätgas ingår i månadskostnaden.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.