Nästa artikel
Motorbranschen en ”värsting” på Svarta listan
Nyheter

Motorbranschen en ”värsting” på Svarta listan

Publicerad 2023-02-22 10:21 (uppdaterad 2023-02-22 10:33)
Bilhandlare och bilverkstäder står för en stor del av alla företag på Råd & Röns så kallade Svarta lista, som inte följer ARN:s beslut.

Tidningen Råd & Rön har släppt en ny upplaga av Svarta listan, där företag som väljer att strunta i Allmänna reklamationsnämndens beslut hamnar.

84 av de företag som finns på listan är aktiva i motorbranschen. Det handlar framför allt om bilhandlare och bilverkstäder. Ungefär en tredjedel av alla nya ärenden som dykt upp på Svarta listan har med motorbranschen att göra. Antalet motorärenden har fördubblats på fem år.

David Norrbohm som är vice vd och förbundsjurist på Motorbranschens Riksförbund (MRF) säger att flera av de oseriösa företagen köper in begagnade bilar från privatpersoner som inte vill sälja sin bil privat.

– De är ofta nystartade och har en glassig hemsida, men det är ofta bara det de har. De har extremt dåliga kunskaper om konsumenträtt och annat. De gillar bilar, men så mycket mer är det inte, säger han till tidningen.

Företag i bilbranschen står totalt för drygt två miljoner kronor som de enligt ARN ska betala tillbaka till konsumenterna. Men ARN:s beslut är inte tvingande utan frivilliga att följa.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.