Bild
Nästa artikel
Modellerna där köpsuget är störst – prisrally på gång?

Modellerna där köpsuget är störst – prisrally på gång?

Nyheter

Det är högtryck i begagnathallarna – samtidigt som utbudet minskar. Modellerna du ser på vägarna varje dag är på väg att bli dyrare som begagnade.

Samtidigt som coronapandemin gjort att många väntar med att beställa ny bil har försäljningen av begagnade bilar skjutit i höjden.

Det märks även på annonssajten Wayke där vissa bilmodeller plötsligt blivit eftertraktade bristvaror – med högre prislapp som följd, eftersom utbudet krympt efter sommarens rekordförsäljning.

”Begagnatutbudet har krympt med nästan 30 procent sedan 1 juni. Vissa modeller har sålt betydligt bättre än andra och det börjar bli svårt att hitta exemplar till försäljning”, skriver Wayke i ett pressmeddelande.

På listan över bilmodeller där utbudet minskat mest finns bland andra laddhybriden Volkswagen Passat GTE och samt fyra Audimodeller, två med dieselmotor och två med bensinmotor. Ingen Volvomodell finns med på topp tio-listan.

– Många bilägare sitter plötsligt på riktiga rariteter trots att det är modeller som man ser överallt längs vägarna. Generellt har de här bilarna ökat något i pris sista månaden och jag blir inte förvånad om de blir ännu dyrare framöver, i takt med att säljarna upptäcker att de är eftertraktade, säger Martin Fransson, vd för Wayke. 

Läs också: Här är märkena med störst rabatter just nu

”Bristlistan”

Bilmodellerna där utbudet minskat mest procentuellt sett på Wayke.

1. Volkswagen Passat GTE Sportscombi
2. Mini Cooper Clubman
3. Toyota Hilux Double Cab
4. Audi A4 40 TDI quattro Avant
5. Audi A6 40 TDI quattro Avant
6. Renault Clio Grandtour
7. Audi A1 Sportback 30 TFSI
8. BMW 530i xDrive Touring
9. BMW X3 xDrive20i
10. Audi A3 35 TFSI Sportback

 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2020-09-30 18:26

Bilar innan Bonus/ Malum, den 1 juli 2018 borde vara intressanta.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.