Nästa artikel
Mirai kommer till Sverige i år
Nyheter

Mirai kommer till Sverige i år

Publicerad 23 mars 2016
Toyota meddelar nu att bränslecellsbilen Mirai kommer att börja säljas i Sverige i år.
Toyota Mirai lanserades i Tyskland, Danmark, USA och Storbritannien i slutet av förra året. I början av sommaren i år kommer alltså Mirai även att säljas i Sverige. I första hand ska Mirai säljas i orter som redan har påbörjat utbyggnaden av infrastruktur för vätgastankning.

– Samtidigt ser vi introduktionen av Mirai som ett sätt att påskynda utbyggnaden av infrastrukturen för vätgas I Sverige, säger Bengt Dalström, informationsansvarig för Toyota i Sverige.

Diskutera: Tror du att bränslecellsbilar/vätgas kommer att bli vanliga Sverige?

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-03-23 11:10
Hackenbush

Beror på hur man hanterar infrastrukturen om det skall bli populärt.
Då har vi fått hit en av de fulaste bilarna i världen. :-)
Jag tror inte de skall hoppas på en jätteförsäljning här i Sverige.

#2 • Uppdaterat: 2016-03-23 11:42
mayors

Stockholm, Göteborg och Malmö är det som gäller idag. Tekniken i sig är intressant men bilen(?) är det inte. Kunder kan bara vara kommuner, landsting och statliga verk med politiska profileringsbehov. Dvs ännu ett fantastiskt sätt att bränna andras pengar på - jmfr höghastighetståg för 250 Miljarder..

#3 • Uppdaterat: 2016-03-23 12:00
pinjong

Frågan är hur intressant bränslecellstekniken är för bilar. Det tycks ju vara oerhört mycket enklare att direkt tanka el hemma eller på en laddstation än via en mobil bränslecell.

#4 • Uppdaterat: 2016-03-23 15:13
Hackenbush

Vv kommentera artikeln och inte vad ni har för synpunkter på varandra.

#5 • Uppdaterat: 2016-03-23 15:19
107Carlsson

Designen är gjord för att synas och sticka ut i mängden, men där tror jag dom har gjort en total felbedömning av konsumenternas vilja att acceptera en tokful bil. Annars tror jag bränslecellstekniken har en fördel mot rena elbilar om infrastrukturen finns. Man behöver ju inte stå och "tanka" i flera timmar som en elbil.

#6 • Uppdaterat: 2016-03-23 15:29
Vidstige

Hacken, SiggeNn kommer hela tiden och återkommande med personangrepp om och om igen. Har pågått flera år. Dags nu att göra nåt åt det. Kan inte fortsätta år ut och år in, är helt galet.

Vad gäller bilen är det en stor sak att Toyota kommer med en modern vätgasbil. Det är mycket ett Proof of Concept för tekniken. Får hoppas nu att man sätter igång med infrastrukturen så man inte bara är bunden till storstäderna.

#7 • Uppdaterat: 2016-03-23 16:25
petoos

Toyota köper man inte för utseendet. Den köper man för att man inte gillar problem. Bilar behöver inte vara snygga. De behöver vara bra. Själv tycker jag den är ganska häftig och ger i varje fall ett modernt intryck. Plus att den inte liknar någon annan. Vilket är en vanlig åkomma bland många biltillverkare. Sen är det nog så att bränsleceller är ett bra alternativ i framtiden. Fossila bränslen är det inte.

#8 • Uppdaterat: 2016-03-23 17:01
Peter E

Nej, det tror jag inte.

#9 • Uppdaterat: 2016-03-23 17:04
pinjong

@petoos. Frågan är bara vilken energiform som använts för att framställa den vätgas som bilen behöver. Inte säkert att den är miljövänlig även om energiutbytet i bränslecellen är det.

#a • Uppdaterat: 2016-03-23 17:30
Raywave

Man undrar vad Toyota har för hemlig agenda med det här? Totalt obegripligt varför man försöker, mot alla odds, framhärda med den här hopplösa tekniken? Att ta beslut att börja sälja ett fordon som bara går att tanka på ett ställe i hela landet... Wow. Dessutom med en design så hopplös att tom folk som är blinda för design får ont i ögonen... Allt spär på mystiken och konspirationsteorierna. Eller kan det vara så enkelt att cheferna hos Toyota (som befinner sig på toppen - världens största biltillverkare) nu festar loss hela dagarna och befinner sig i konstant rus av sake och har förlorat greppet om verkligheten och låter företaget driva vind för våg mot det oundvikliga stupet? Jag skulle inte köpa aktier när man ser vad som kommit ut från Toyotas utvecklingsavdelning på sistone... Är det nån som har nån annan bra teori så berätta gärna.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.