Bild
Nästa artikel
Minis nya elbil får längre räckvidd och snabbare laddning

Minis nya elbil får längre räckvidd och snabbare laddning

Nyheter

Redan nu har de första uppgifterna dykt upp om nya Mini Cooper SE.

Mini har börjat sälja en helt eldriven version av tredörrarsmodellen kallad Mini Cooper SE – en modell som du kan läsa vår första provkörning av här.

Ett återkommande klagomål när det gäller den nya el-Minin är den korta räckvidden som kombinerat med den höga prislappen ger en ganska kort räckvidd per krona. 

Räckvidden lär räcka för vardagsbehoven för de flesta men när konkurrenterna erbjuder ordentligt mycket längre räckvidd kan det bli svårt för Mini att klara konkurrensen framöver.

När nästa generation Mini visas upp, 2022, får den en hel del nyheter under skalet. Det gäller även den eldrivna versionen. Enligt uppgifter till Autocar får nästa generation Mini Cooper SE effektivare elmotorer, modernare batteriteknik och snabbladdning på upp till 150 kW.

Det finns än så länge inga siffror om hur lång räckvidden blir, men ett modernare batteripaket kombinerat med effektivare elmotorer lär betyda mycket för räckviddssiffran.

Designmässigt blir det inga överraskningar i den nya Minimodellen. Den bygger vidare på samma retrotema men med nya tolkningar av exempelvis grillen och det ”flytande taket”.

Taggar: Nyheter, Mini

Kommentarer

#1
2020-06-16 11:45

The future is electric. And the future is here.

#2
2020-06-17 09:16

Bara inte strömmen i batterierna tar slut, när man åker.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.