Nästa artikel
Här är elbilen Mini Cooper SE
Nyheter

Här är elbilen Mini Cooper SE

Publicerad 9 juli 2019 (uppdaterad 3 december 2019)
Den ikoniska Coopern kommer nu som elbil med en motor på 184 hästkrafter och en räckvidd på upp till 27 mil.
Redan 2017 presenterade Mini sitt elbilconcept på bilsalongen i Frankfurt. Nu är bilen som fått namnet MINI Cooper SE officiell. Bilen bibehåller still stora delar sin klassiska design, men kommer med några förändringar.

Mest utstickande är den grå och gula grillen som även gjort att bilen blir 17 mm längre än en vanlig Cooper. Även de säregna fälgarna sticker ut. Mini Electric-loggor har också placerats ut på några väl valda ställen, bland annat på laddningsuttaget som sitter på samma plats som det traditionella tanklocket.

30 mm lägre tyngdpunkt ska enligt tillverkarna också ge bilen mer ”go-kartkänsla”.
Elmotorn har en effekt på 184 hästkrafter och ett vridmoment på 270 Nm. Den kan ta sig från 0 till 60 km/t på 3,9 sekunder och från 0 till 100 på 7,3 sekunder. Bilen har en begränsad hastighet på 150 km/timmen och ska ha en räckvidd på 23.5–27 mil.

Snabbladdning tillåts i upp till 50 kW. Det går också att ladda i vanligt uttag, Wallbox eller på andra publika laddstationer. 

Inne i bilen har också några ändringar gjorts. Bakom ratten sitter en 5,5 tum stor färgskärm som informerar om hastighet och körläge. belysningen på instrumentbrädan ändras i takt med batteriprocenten.
Mini Cooper SE kommer i tre olika utrustningsnivåer där ”Essential” är klassad som standard. Den går för 359 000 kronor. De övriga två utrustningsnivåerna heter "Experience" och "Maximise" och går för 383 500 kronor respektive 416 400 kronor.

Bilen kommer att börja att produceras i höst, men går redan nu att förhandsboka för en handpenning på 15 000 kronor.
 
Diskutera: Vad tycker du om Mini Cooper SE?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.