Bild
Nästa artikel
Nyheter

Miljöpartiet hade fel om elbilar i debatten

Publicerad 2021-10-11 08:16 (uppdaterad 2021-10-11 08:25)
Miljö- och klimatminister Per Bolund hade fel siffror om elbilar i SVT:s partiledardebatt – samtidigt som han själv anklagade Liberalerna för att ha fel.

På söndagkvällen sändes en partiledardebatt i SVT. En del av debatten handlade om klimatet, och där hettade det till mellan Miljöpartiet och Liberalerna.

Nyamko Sabuni som är partiledare för Liberalerna menade att det ”saknas el” om takten i omställningen till eldrift ska ökas. Hon påstod också att Miljöpartiet ”bromsat klimatutvecklingen i Sverige”.

Per Bolund svarade med att det nu finns 300 000 elbilar i Sverige, men det har han fått om bakfoten, enligt Jan-Erik Berggren, som är motorredaktör på Expressen.

– Det Per Bolund har missat är skillnaden mellan elbilar och laddbara bilar, det finns laddhybrider som man kan ladda. Uppenbarligen menar han laddbara bilar, medan Nyamko Sabuni pratar om rena elbilar. De pratar om olika bilar. Det är dåligt att inte ha koll, säger han till tidningen.

Jan-Erik Berggren hävdar också att det knappast är regeringens elbilspremie som drivit på försäljningsökningen för elbilar, och han avfärdar Nyamko Sabunis påstående om att det råder elbrist.

– Att ladda sin elbil är inget problem just nu, även om det behöver byggas ut laddpunkter.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (31)

  • 2021-10-15 13:11 ALDRIG mer AUDI skrev:…
  • 2021-10-15 08:56 Miljöpariet borde byta namn…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.