Bild
Nästa artikel
MG HS är nya laddhybridsuven – på väg till Europa

MG HS är nya laddhybridsuven – på väg till Europa

Nyheter

En ny, kompakt suv med laddhybridteknik ska locka europeiska bilköpare.

Det anrika bilmärket MG tillhör numera den kinesiska koncernen SAIC och säljer bland annat en eldriven suv kallad MG ZS EV i flera europeiska länder, däribland Norge.

Nu presenterar MG även en laddhybridsuv som heter HS och som ska börja säljas i Europa under första kvartalet 2021. MG gör alltså ”tvärt emot” många andra bilmärken som först lanserar en laddhybrid och därefter en helt eldriven modell.

MG beskriver den nya laddhybriden som ”det bästa av två världar”, eftersom den kan köras på el korta sträckor och på bensinmotorn längre sträckor, men exakt vad dessa två världar består av rent tekniskt är inte officiellt. MG avslöjar än så länge inga detaljer eller specifikationer om drivlinan, som elräckvidd eller effekt.

Elbilen MG ZS och laddhybriden MG HS ska även säljas i Sverige, men exakt när lanseringen blir och vad modellerna ska kosta är inte heller klart. MG kan inte ge något konkret besked kring när modellerna ska börja säljas förutom att det ska ske ”inom kort”.

Läs också: Ny eldriven kombi på ingång – med låg prislapp

Taggar: Nyheter
MG HS är nya laddhybridsuven – på väg till Europa

Kommentarer

#1
2020-09-24 10:40

Intressant BMW/Mazda-modell!

#2
2020-09-24 10:58

Bra med fler konkurerande alternativ till förhoppningsvis ett riktigt överkomligt pris. (Ser för övrigt ut som en Kadjar med Mazda nos).

#3
2020-09-24 12:14

Med två världar får man även problemen från två världar.

#4
2020-09-24 16:55

Kort på el, långt på bensin. Ingen nyhet.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.