Nästa artikel
Mercedes Viano blir lyxig limousine
Nyheter

Mercedes Viano blir lyxig limousine

Publicerad 27 april 2012 (uppdaterad 4 maj 2012)
Mercedes gör en lyxversion av sin minibuss. Bara två sittplatser till förmån för extremt benutrymme, storbildsskärm och diverse attiraljer.

Mercedes–Benz Viano Vision Diamond är i grunden en vanlig Viano som anpassats för, i första hand, rika människor i Asien ” vars tid är så dyrbar att blotta tanken på att de skulle ägna den åt att köra bil är helt främmande” som Mercedes uttrycker det. Därför är modellen fokuserad kring enbart lyx och bekvämlighet snarare än effekt och prestanda så som ofta är fallet med lyxbilar.

Inne i minibussen finns bland annat fåtöljer med inbyggd värme, kyla och massagefunktion, hållare för bilens champagneglas som åker upp med en knapptryckning, kylfack för fem champagneflaskor och träpanel med åtta infällda diamanter som referens för det kinesiska lyckotalet åtta.

En nedsänkbar 40-tumsskärm fungerar som TV, datorskärm, videokonferensanläggning och vägg mot privatchauffören. Alla funktioner i kupén kan styras via en app i bilens två medföljande iPads. Rutornas kan tonas elektroniskt från att vara helt genomskinliga till nästintill kolsvarta.

Utvändigt är bilen och fälgarna lackerade i två toner med pinstripe i guld och guldtext på bromsarna.

Minibussen är tänkt att kunna användas både som arbetsplats och vilorum i stora städer där 3 – 4 timmar om dagen i bilköer hör till det normala. Priset är inte känt men Mercedes Benz Sverige skriver ”om du behöver fråga så har du antagligen inte råd”.


Diskutera: Vad tycker du om Mercedes Viano Vision Diamond?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-04-28 08:48
Ctalker

Mercedes skulle visa bilvärlden hur man bygger en småbil, A klass. resultatet vet vi.

#2 • Uppdaterat: 2012-04-28 10:38
Thommys

Ctalker, ja och succé blev den. Tyvärr lägger de ner högbygget nu, som bl a gillats av många äldre. Nu hänvisas de till nya B-klass istället som även den säljer över förväntan. Fabriken i Tyska Rastatt nyanställer 500 personer och en ny fabrik öppnade i slutet på mars i år i Ungerska Kecskemét. Nya A-klass börjar byggas i September och redan är det väntelistor.

#3 • Uppdaterat: 2012-04-29 20:31
Tobo

En värdig ersättare till Maybach :)

#4 • Uppdaterat: 2012-05-08 19:50
Grefve Uno Wittens (ej verifierad)

Thommys: Byggas i September med stort S? I artisten September menar du? Då får vi hoppas att hon är töjbar i de nedre regionerna så att denna buss/skåpbil "premiumbil" får plats.

Men har man fölorat två världskrig osv kan man inte ha så för stora förhoppningar på tyskarna. De har faktiskt mycket att tag igen och lära sig.

Att kalla en tysk bil för kvalitet äro lika fel som att kalla Breivik högerextrem. För det första är han sjuk och vet inte vem han äro. För det andra vet han nog trots det att det han gjorde är det bästa man kan göra för att sabba för den s.k. extremhögern och sjuk som han är gjorde han som han gjorde, den VÄNSTERextrema Breivik.

Inget fel med att lyxa till standardmodeller, bara en fördel men då ska det vara en normal bil.
Jaja, Mercedes Diamond kommer nog köpas som turnebuss för Amy Diamond, känd för "världens äldsta 12-åring" .det äro det den duga till.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.