Bild
Nästa artikel

Familjebuss förvandlas till lyxbiograf

Nyheter

Brabus iBusiness 3D kan vara världens mest teknikspäckade familjebuss. Vad sägs om tv på 40 tum och espressomaskin i baksätet?

Tyska trimningsfirman Brabus har tagit sig an familjebussen Mercedes Viano – och man har inte slösat på krutet.

På utsidan syns inga stora skillnader jämfört med originalbilen som ansiktslyftes 2010, med undantag för ny grill och spoiler framtill. Bilen känns ganska diskret.

Det kan man inte säga om insidan som fungerar som både biograf och kontor. Bland utrustningen finns 40-tums tv med 3D-teknik, spelkonsolen Playstation 3, kylskåp, minibar och espressomaskin.

Business Class på fyra hjul
Som om det inte vore nog finns dessutom två exemplar av läsplattan iPad samt dator, musikspelare och telefon av samma fabrikat. Trådlös internetanslutning finns förstås också tillgänglig ombord.

Baksätespassagerarna sitter i två elmanövrerade läderfåtöljer som vid behov kan fällas till en horisontell sovposition. Den som har bråttom behöver heller inte oroa sig för bilens fartresurser.

Under huven återfinns en åttacylindrig bensinmotor på 6,1 liter som pumpar ut 420 hästar och 621 newtonmeter. Trots storleken accelererar bilen till 100 km/tim på bara 5,9 sekunder. Toppfarten är samtidigt elektriskt begränsad till 250 km/tim.

Inga prisuppgifter är officiella.

Diskutera: Vad tycker du om Brabus iBusiness 3D?

Kommentarer

#1
2011-03-22 16:46

Visst känns den nödvändig...
(Soppaförbrukningen glömdes visst bort i datalistan.)

#2
2011-03-22 19:25

Ja det vore bättre om den gick på tomatsås och hade pinnstolar, det är allt man behöver? ;)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.