Bild
Nästa artikel

Brabus Widestar Mercedes SLS AMG – breddad måsvinge

Nyheter

Inte nöjd med uppmärksamheten din Mercedes SLS AMG väcker? Till dig finns breddade varianten Brabus Widestar.

Dörrar med gångjärn i taket och ett dånande motorvrål. Mercedes SLS AMG är en bil med stor attityd.

Tyska trimfirman Brabus menar dock att ”Måsvingen” inte har en tillräckligt muskulös framtoning och har därför tagit sig an modellen.

Största nyheten är det breddade bakpartiet med luftinsläpp i bakskärmarna och större hjulhus som omsluter nya 21-tumshjul. Lägg också märke till nya spoilers fram och bak samt karossdetaljer i kolfiber.

Samtliga komponenter är testade i vindtunnel och Brabus utlovar förbättrad aerodynamik. Därtill har markfrigången sänkts med tre centimeter.

Avgassystem i titanium
Nytt med Brabus Widestar Mercedes SLS AMG är också justerbar fjädring som ger föraren möjligheten att med ett knapptryck göra körningen mjukare eller mer styv.
 
Inuti bilen är ratten, pedalerna i aluminium och hastighetsmätaren som sträcker sig upp till 400 km/tim nya.

Under huven sitter originalbilens 6,2-liters V8 vars effekt skruvats upp med tio hästar till totalt 581 hästkrafter tack vare ett nytt lättare avgassystem i titanium.

Diskutera: Vad tycker du om Brabus Widestar Mercedes SLS AMG?

Kommentarer

#1
2010-11-29 16:37

Vill ha vill ha. Det löjliga är att om jag säljer huset, kan jag köpa två stycken. Men, javisst ja, var ska jag då ställa dem? På gatan tror jag inte.

#2
icscgharre
2010-11-29 21:40

Tja,

hittills har jag inte hittat något speciellt att anmärka på min SLS. Efter att ha lärt mig att stiga i och ur någorlunda snyggt kan jag bara klaga på dörrarna. Man måste ha litet extra plats på bredden. Därför måste jag använda *"frauenparkplatz" när jag parkerar i P-hus (i Tyskland). Antar att det finns motsvarande platser kallade handikapp i Sverige.
Åter till köregenskaperna, någon gång känns bilen lite lätt i framvagnen, men ett par kg sand i främre stötfångaren verkar ha avhjälpt detta. Annars har jag svårt att se vad Brabus kan göra för att förbättra denna bil....

#3
sweeny
2010-11-30 20:17

ja, vi är mycket imponerade. Kul att du som är så förmögen besöker detta enkla forum. Akta dig så inte Gösta får korn på det här, du är säkert både borgare och direktör på en gång...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.