Nästa artikel
Mercedes SL lever vidare – första bilderna på nya modellen
Nyheter

Mercedes SL lever vidare – första bilderna på nya modellen

Publicerad 27 augusti 2020
En riktig långkörare i Mercedes modellprogram kommer snart i ny generation. Den byter plåttak mot tygtak och utvecklas hos prestandadivisionen AMG.

Ett av Mercedes mest klassiska modellnamn kommer leva vidare, trots att bilsegmentet är på nedgång.

Det handlar om Mercedes SL, som funnits i modellprogrammet sedan 1950-talet, och som nu ska lanseras i en ny generation. Mercedes har publicerat bilder på en maskerad prototyp som just nu testas på allmän väg.

Mercedes SL är märkets stora och lyxiga cabrioletmodell, ett snäpp ovanför den mindre SLC-modellen (som tidigare hette SLK). Den modellen ska läggas ned på grund av vikande försäljning, men den större SL-modellen ska alltså leva vidare åtminstone en modellgeneration till.

En anledning är att Mercedes fortfarande ser SL som en viktig modell för varumärket. En annan anledning är att den interna konkurrensen minskar när Mercedes lägger ned den ännu större och lyxigare S-klass Cabriolet.

Läs också: Mercedes rensar: Här är modellerna som försvinner

Utvecklas av AMG

Mercedes egna bilder på den maskerade SL-prototypen avslöjar inte alltför många detaljer, men den som försöker snegla förbi maskeringen kan se att fronten kommer efterlikna de övriga Mercedesmodellerna och att bakpartiet ska se sportigare och tuffare ut än på dagens modell med tydliga vibbar till sportmodellen Mercedes-AMG GT.

Att nya Mercedes SL nu testas på vanlig väg är ett tecken på att den officiella lanseringen inte ligger alltför långt borta.

En tydlig förändring jämfört med dagens modell är att Mercedes SL verkar få tygtak, till skillnad från många tidigare generationer som haft plåttak. Med hjälp av modern teknik har tygtaken på nya cabrioletbilar blivit betydligt bättre och starkare med lägre ljudnivå som följd. Dessutom sänks bilens vikt och tyngdpunkt eftersom ett tygtak är betydligt lättare.

Mercedes SL blir även sportigare än dagens modell eftersom det numera är prestandadivisionen AMG som sköter utvecklingen.

Nya Mercedes SL ska börja säljas mot slutet av nästa år. Det finns inga officiella detaljer om motoralternativ ännu, men förmodligen får bilen mildhybridteknik för att sänka förbrukningen.

Läs också: Mercedes massiva satsning: 19 nya modeller – på 3 år

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.