Nästa artikel
Mercedes S-klass blir först med krockkudde i baksätet
Nyheter

Mercedes S-klass blir först med krockkudde i baksätet

Publicerad 27 juli 2020 (uppdaterad 27 juli 2020)
Kommande generations S-klass ska sätta ny standard när det kommer till säkerhet för passagerare i baksätet. Krockkuddarna monterade bak ska även vara anpassade för bilbarnstolar.
Snart är det dags för nya generationen av Mercedes Benz S-klass att ha premiär. Men den tyska biltillverkaren ha redan gett oss en hel del info om den nya bilen. Bland annat vet vi att bilen kommer ha en ny avancerad ljusteknik, stående pekskärm och mjukvaruuppdateringar via nätet.

Mercedes har också berättat att laddhybridversionen ska kunna gå tio mil på en laddning. Nu meddelar man även att bilen kommer bli den första med krockkuddar i baksätet.

Enligt Mercedes är konceptet helt annorlunda från de krockkuddar som är monterade fram. Bland annat måste den vara anpassad till bilbarnstolar. Den nya tekniken ska också kombineras med krockkuddar som är monterade i säkerhetsbältet. På bilden ser det ut som en jättestor handske som ska fånga upp passageraren.

”S-klass sätter således ett nytt riktmärke inom säkerhet för passagerare i baksätet”, skriver Daimler i ett pressmeddelande.

Diskutera: Tror du att andra tillverkare kommer ta efter Mercedes krockkuddar?


 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-07-27 11:03
N-iklas

Och skydd mot nackskador ?

#2 • Uppdaterat: 2020-07-27 12:40
Jarl Karlsson

Lady Diana levde i fel S-klass generation.

#3 • Uppdaterat: 2020-07-27 21:06
Carl Trefalt

Krockkuddar räddar liv.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.