Bild
Nästa artikel
Mercedes S-klass blir först med krockkudde i baksätet

Mercedes S-klass blir först med krockkudde i baksätet

Nyheter

Kommande generations S-klass ska sätta ny standard när det kommer till säkerhet för passagerare i baksätet. Krockkuddarna monterade bak ska även vara anpassade för bilbarnstolar.

Snart är det dags för nya generationen av Mercedes Benz S-klass att ha premiär. Men den tyska biltillverkaren ha redan gett oss en hel del info om den nya bilen. Bland annat vet vi att bilen kommer ha en ny avancerad ljusteknik, stående pekskärm och mjukvaruuppdateringar via nätet.

Mercedes har också berättat att laddhybridversionen ska kunna gå tio mil på en laddning. Nu meddelar man även att bilen kommer bli den första med krockkuddar i baksätet.

Enligt Mercedes är konceptet helt annorlunda från de krockkuddar som är monterade fram. Bland annat måste den vara anpassad till bilbarnstolar. Den nya tekniken ska också kombineras med krockkuddar som är monterade i säkerhetsbältet. På bilden ser det ut som en jättestor handske som ska fånga upp passageraren.

”S-klass sätter således ett nytt riktmärke inom säkerhet för passagerare i baksätet”, skriver Daimler i ett pressmeddelande.

Diskutera: Tror du att andra tillverkare kommer ta efter Mercedes krockkuddar?


 

Kommentarer

#1
2020-07-27 11:03

Och skydd mot nackskador ?

#2
2020-07-27 12:40

Lady Diana levde i fel S-klass generation.

#3
2020-07-27 21:06

Krockkuddar räddar liv.

#4
2020-07-28 08:23

Det kommer förbättrade versioner väldigt snart.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.