Bild
Nästa artikel
Nyheter

Mercedes: Kombibilar och laddhybrider är hotade

Publicerad 9 september 2021
Framtiden för kombibilarna är osäker – och inga nya drivlinor till laddhybrider ska utvecklas. Det är Mercedes besked på bilmässan i München.

Den som ska köpa bil har säkert märkt att utbudet av suvar fullständigt har exploderat de senaste åren. Till och med Volvo har hintat om en osäker framtid för kombibilarna – som svenska köpare tidigare hållit högt.

Nu verkar samma tongångar finnas även hos Mercedes.

– Med kombibilarna får vi se vad som händer. Marknaden är under press när fler och fler köpare går till suvar och det finns bara några få marknader kvar för kombibilar, säger utvecklingschefen Markus Schäfer i en intervju med Autocar.

Han påpekar att kombibilar inte är något problem rent tekniskt när det gäller Mercedes plattformar.

– Det är mer en fråga om hur den här nischen utvecklas.

Mercedes utvecklingschef Markus Schäfer visar upp den nya kombiversionen av C-klass – en modellversion med osäker framtid.

Även när det gäller laddhybrider är framtiden osäker – ett besked som är överraskande med tanke på att Mercedes plöjt ned miljardbelopp i tekniken och nu kan erbjuda längre elräckvidd än många konkurrenter, åtminstone i vissa modeller.

Mercedes ska inte utveckla några helt nya drivlinor för laddhybrider, avslöjade utvecklingschefen på bilmässan IAA i München. Däremot kan de drivlinor som finns fortfarande utvecklas vidare.

– Investeringen är gjord och vi använder den. Men komplexiteten med dubbla drivlinor i en bil är en kostnadsbörda, säger han till Handelsblatt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (52)

  • 2022-01-16 14:05 Brukar köra Gbg, Sto, Örebro…
  • 2022-01-16 00:54 Jo, E-klass stolarna är…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.