Nästa artikel
Mercedes EQT blir en eldriven familjebuss – premiär 2022
Nyheter

Mercedes EQT blir en eldriven familjebuss – premiär 2022

Publicerad 19 mars 2021 (uppdaterad 5 december 2022)
Mercedes ska lansera en ny generation av skåpbilen Citan som även kommer i en familjeversion, och med eldrift.

Mercedes har en ny generation av skåpbilen Citan på gång – modellen som utmanar bland andra Volkswagen Caddy, Citroën Berlingo och Opel Combo.

Den förra modellen utvecklades tillsammans med Renault och blev ingen försäljningssuccé. Förhoppningarna är betydligt större på den nya modellen, även om den också utvecklats tillsammans med Renault. Nya Citan kommer även i en passagerarversion med namnet Mercedes T-klass.

– Det viktiga är att den utvecklats redan från början som en Mercedesmodell istället för att anpassa en befintlig design, säger projektledaren Dirk Hipp i en intervju med Autocar.

En intressant nyhet är att Mercedes T-klass även dyker upp med eldrift. Den byter då namn till Mercedes EQT. Det finns än så länge inga uppgifter om räckvidd eller drivlina, men flera av konkurrenterna finns redan med eldrift så Mercedes ger sig in på en konkurrensutsatt marknad.

Mercedes EQT delar teknik med eldrivna Renault Kangoo ZE och ska börja säljas 2022. Bland de blivande konkurrenterna finns bland andra Citroën e-Berlingo och nyligen visade Opel Combo-e.

Läs också: Mercedes T-klass på ingång – första bilden på nya modellen

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.