Nästa artikel
Mercedes T-klass på ingång – första bilden på nya modellen
Nyheter

Mercedes T-klass på ingång – första bilden på nya modellen

Publicerad 18 augusti 2020 (uppdaterad 18 augusti 2020)
Mercedes har släppt första teaserbilden på en ny ”urban minivan” som döps till T-klass.

Mercedes ska lansera en ny modell i form av T-klass, som blir en ”urban minivan för dig som vill ha gott om plats på liten yta”.

Den nya modellen ska ersätta Mercedes Citan som är transportbil med samma grundteknik som Renault Kangoo. Ersättaren byter alltså namn till Mercedes T-klass och kommer både som transportbil och i ”civil” version med plats för passagerare.

Rent generellt är små familjebussar en av de bilklasser som har det absolut tuffast i försäljningsstatistiken just nu när allt fler köpare går över till en suv. Men genom att samarbeta med Renault och bygga den nya modellen på transportbilsteknik kan Mercedes kapa kostnaderna.

Mercedes T-klass ska bli en mindre version av stora familjebussen V-klass, som i sin tur bygger på teknik från transportbilen Vito.

”Kommer andas Mercedes”

När det gäller pickupmodellen X-klass fick Mercedes en del kritik för att den alltför tydligt avslöjade att den i själva verket var en enklare och billigare Nissan Navara under skalet. Nu vill Mercedes göra klart att T-klass inte ska upplevas på samma sätt.

”Trots att nya T-klass är en ny bil i ett av Mercedes-Benz nya segment, kommer det inte råda något tvivel om att det är en Mercedes. Både vad det gäller design, fokusområden och säkerhet. Den nya bilen kommer andas Mercedes-Benz”, står det i pressmaterialet.

Personbilsversionen av Mercedes T-klass ska lanseras första halvåret 2022. Deet kommer även en helt eldriven version.

Läs också: Mercedes massiva satsning: 19 nya modeller – på 3 år

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2020-08-18 14:25
Grosser

En ny Mercedes-taxi med andra ord? Påminner om LEVC TX..

#2 • 2020-08-18 21:22
Carl Trefalt

Det låter vettigt, för de som vill ha den.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.