Nästa artikel
Premiär för Opel Combo-e Life – familjefraktaren får eldrift
Nyheter

Premiär för Opel Combo-e Life – familjefraktaren får eldrift

Publicerad 11 februari 2021 (uppdaterad 11 februari 2021)
Opel lanserar en eldriven version av superrymliga familjetransportören Combo Life.

Det börjar dyka upp elbilar i allt fler bilklasser. För den som behöver gott om utrymme kommer nu även flera ”civila” versioner av olika transportbilsmodeller med eldrift.

Den senaste i raden är Opel Combo som i familjeversionen med glasrutor på sidorna och stolar baktill istället för lastutrymme kallas Life i efternamn. Eftersom den nya modellen är eldriven lägger Opel även till bokstaven ”e” i modellnamnet.

Opel Combo-e Life finns i två olika utföranden, med kort eller långt axelavstånd, och plats för fem eller sju personer. Modellen har en elmotor på 136 hk, framhjulsdrift, batteripaket på 50 kWh placerat under golvet, snabbladdning på 100 kW och räckvidd på 28 mil enligt WLTP-körcykeln. 

Dessutom finns dragkrok med en högsta tillåtna släpvikt på 750 kilo. Någon raketprestanda är det dock inte tal om: 0–100 km/tim går på 11,2 sekunder och toppfarten är 130 km/tim.

Den svenska prislappen är inte bestämd, men klart är att bilen får ta del av miljöbonusen på 60 000 kr. Med den dieseldrivna versionen hamnar den förhöjda fordonsskatten på som mest 4 855 kr per år under de första tre åren.

– Combo-e Life är en multifunktionell vardagshjälte i vårt elektrifierade personbilsutbud, säger Opelchefen Michael Lohscheller.

Läs också: Volkswagens ”skåpis” kan bli en riktig familjefavorit

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.