Bild
Nästa artikel
Mercedes börsvärde har halverats på ett enda år

Mercedes börsvärde har halverats på ett enda år

Nyheter

Vinsten störtdyker 70 procent – men de kommande modellerna ska lanseras i tid, lovar Mercedes.

Siffrorna för hur Mercedesägaren Daimler gick under årets första kvartal är ingen rolig läsning för koncernchefen Ola Källenius. Vinsten före räntor och skatter minskade med nästan 70 procent jämfört med samma period förra året.

Även aktiekursen har kraschat. Börsvärdet har minskat med hela 52 procent det senaste året.

”Kanske är det dags för Daimler att börja tänka på en uppgörelse med tanke på den låga värderingen”, säger Frank Schwope, analytiker på Norddeutsche Landesbank, och syftar på någon form av samarbete med en annan biltillverkare för att dela på kostnaderna.

Han ser framför allt tre olika möjligheter för Daimler: att utöka det nuvarande samarbetet med BMW eller Renault/Nissan eller att samarbeta mer med Volvo som delar samma kinesiska investerare i form av Geely.

Mercedes håller nu på att gradvis öppna fabrikerna i Europa.

Men trots de dystra siffrorna står Mercedes fast vid att lanseringen av nya eldrivna toppmodellen EQS och nästa generation S-klass ska ske som planerat. 

Mercedes EQS ska presenteras 2021 och S-klass mot slutet av 2020.

Taggar: Nyheter, Mercedes

Kommentarer

#1
2020-04-25 18:32

Blir Mercedes uppköpt av kineserna?

#2
2020-04-26 12:04

Det som gåt så bra och precis när Ola tar över slår covid-19 till över hela världen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.