Nästa artikel
Mercedes-AMG S63 officiell – nu som laddhybrid
Nyheter

Mercedes-AMG S63 officiell – nu som laddhybrid

Publicerad 6 december 2022
Mercedes S-klass kommer nu i AMG-utförande och för första gången är det en laddhybrid.

De allra snabbaste och starkaste modellerna i Mercedes utbud har hittills ofta haft V8-motor. Men senaste generationen C-klass får hålla tillgodo med en fyrcylindrig motor.

Så är det inte när lyxlimousinen Mercedes S-klass nu kommer i AMG-utförande. V8-motorn med dubbla turbo på 4,0 liter är kvar, men däremot har modellen fått laddkontakt eftersom den blivit en laddhybrid.

Det officiella namnet är Mercedes-AMG S63 E-Performance, där det sistnämnda innebär att bilen numera har ett 13,1 kWh stort batteri som ger en elräckvidd på 3,3 mil – vilket dock är långt från ”vanliga” laddhybrider som numera kan klara långt över sex mil på eldrift.

Drivlinan ger totalt 802 hästkrafter och 1 430 Nm, vilket ska räcka för att accelerera till 100 km/tim på 3,3 sekunder. Toppfarten är 290 km/tim och fyrhjulsdriftssystemet har ett särskilt ”bakhjulsdriftsläge”.

För att få den stora och långa bilen att bete sig bättre i kurvorna finns bland annat en AMG-anpassad version av det aktiva chassit och fyrhjulsstyrning.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 7 december 2022 Helt sjukt. Och samtidigt…
  • 6 december 2022 Stôlligheter, men det är en…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.