Nästa artikel
Mercedes trotsar världsläget – ökar försäljningen
Nyheter

Mercedes trotsar världsläget – ökar försäljningen

Publicerad 17 oktober 2022
Försäljningen gick bäst i Kina – företagets viktigaste marknad.

Trots fortsatt komponentbrist, flaskhalsar i leverantörskedjorna och allt mer dystra ekonomiska prognoser ökar Mercedes-Benz sin bilförsäljning.

Under årets tredje kvartal levererade företaget 517 800 bilar – en ökning med 21 procent jämfört med förra året.

Leveranserna av elbilar bilar mer än fördubblades till 30 000 fordon under perioden.

Av alla nyckelmarkander var det Kina som gick starkast framåt, enligt Mercedes. Även i Europa ökade leveranserna med 18 procent – men det kan också bero på att företaget hunnit ikapp med gamla beställningar.

– Den globala efterfrågan på Mercedes-Benz bilar är fortfarande robust, även om osäkerheten kring energiförsörjningen i Europa och de pågående covid-relaterade utmaningarna i Asien fortsätter att påverka konsumenternas stämning", skriver Mercedes i ett uttalande.

Medan flera biltillverkare menar att efterfrågan fortsatt är hög är det så kallade konsumentförtroendet rekordlågt på många håll i Europa. Skyhöga energipriser och rusande inflation gör att människor håller hårdare i plånböckerna, samtidigt som stigande räntor gör att dyra varor, som bilar, blir dyrare.

Mercedes-konkurrenten BMW rapporterade nyligen att de sålde 588 000 bilar under tredje kvartalet, vilket är i stort sett samma siffra som förra året.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.