Nästa artikel
Premiär för Mercedes EQE SUV 2022: Här är nya modellen
Nyheter

Premiär för Mercedes EQE SUV 2022: Här är nya modellen

Publicerad 16 oktober 2022
Mercedes eldrivna sedanmodell EQE får ett suv-syskon som offrar några mils räckvidd för bättre utrymmen.

Mercedes har visat upp flera nya elbilar på sistone. Senast i raden är en suv-version av sedanmodellen EQE med större utrymmen.

Nykomlingen heter Mercedes EQE SUV blir i princip en eldriven variant av E-klass eller suven GLE. Fem versioner blir tillgängliga vid lanseringen – samtliga med batteripaket på 90 kWh –varav två är prestandaversioner från AMG.

De mindre dyra versionerna kommer med antingen bakhjulsdrift eller framhjulsdrift och en effekt på mellan 292 och 408 hästkrafter. AMG-versionerna får fyrhjulsdrift och fyrhjulsstyrning som standard samt upp till 687 hk och särskilt anpassad luftfjädring.

Mercedes EQE SUV är 13 centimeter kortare än sedanmodellen. Tjänstevikten är 2,6 ton.

Den enorma så kallade ”hyperskärmen” finns som tillval.

Insidan ska kännas lyxig och bekväm, och precis som i EQE och EQS finns möjlighet att välja den enorma ”hyperskärmen” som tillval. Det finns även ett särskilt hepa-filter för att rena luften. 

Infotainmentsystemet går att uppdatera trådlöst över nätet och styr mängder av funktioner i bilen – bland annat hur bilen ska låta när den körs.

I de fyrhjulsdrivna varianterna kan den främre elmotorn kopplas bort helt i vissa situationer vilket sänker förbrukningen. När det gäller snabbladdning klarar bilen 170 kW, vilket är en bra bit efter vissa andra elbilskonkurrenter som exempelvis BMW iX och nyligen visade Polestar 3.

Priserna presenteras senare. Produktionen startar i USA i Mercedesfabriken i Alabama.

Bagageutrymmet sväljer 520 liter – mer än i sedanversionen, men inte särskilt mycket mer än i Mercedes EQC, och ”vanliga” GLE med förbränningsmotor sväljer ytterligare 110 liter.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (31)

  • 17 oktober 2022 motorcykelentusiasten skrev:…
  • 17 oktober 2022 MC Kantigt - då tänker jag…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.