Bild
Nästa artikel
Mazda2: Miljöbil med bensinmotor

Mazda2: Miljöbil med bensinmotor

Nyheter

I höstas fick Mazda2 lite nytt smink. Nu har motorerna optimerats ytterligare vilket innebär att även bensinversionen är miljöbil.

Alla väntar givetvis på att regeringen ska fastställa de nya miljöbilsdirektiven. Att det blir en sänkning från dagens 120-gramsgräns gällande CO2-utsläpp är ganska troligt. Men håller vi oss till nuvarande regler så är nu Mazda2 definierad som miljöbil även med bensinmotor.

Den nyutvecklade motorn drar 0,51 liter/mil, vilket innebär ett CO2-värde på 119 g/km. Tidigare fanns Mazdas 1,3-liters bensinmotor i två versioner på 75 eller 84 hästkrafter. I och med motoruppgraderingen försvinner den svagare versionen och kvar blir endast versionen med 84 hästkrafter, till samma pris som den tidigare 75-hästaren.

Billigare tillvalspaket
Dessutom har utrustningen i Advance-modellen utökats med färddator, innehållande yttertemperaturmätare. Advande bjuder också bland annat fjärrstyrt centrallås, manuell luftkonditionering, elmanövrerade och eluppvärmda ytterbackspeglar, elektriska fönsterhissar fram, radio/CD med MP3-funktion, AUX och fyra högtalare samt rattmonterade reglage.

Den som önskar ytterligare lyx väljer till AdvancePlus med bland annat aluminiumfälgar, regnsensor och läder på ratt samt växelspak. Priset på detta paket har sänkts med 2 500 kronor.

Mazda2 i Advance-utförande med 84 hästkrafter stark, miljöbilsklassad bensinmotor, kostar nu 134 900 kronor. 

Taggar: Nyheter, , Mazda 2

Kommentarer

#1
truebeliver
2011-02-28 11:32

Ännu en skräp bil frå japan. kanske lägga till apan.

#2
Yarl
2011-02-28 11:41

truebeliver: hur känns det att ha XXXX innanför pannbenet?

#3
truebeliver
2011-02-28 11:47

Yarl: Jag tror att jag har träffat en ömmande knöl, var inte meningen förstår att du är iriterad, visst är Mazda bra bilar! bara de tar i tu med rostskyddet. Denna fick ju bara en 2:a av VB.

#4
2011-02-28 13:48

@ Yarl: Skärpning! I kommentarsfältet ska den språkmässiga nivån vara högre än det du skrev.

#5
Hazze76
2011-02-28 16:39

Gillar verkligen Mazda 2;an, tror dom har bytt stolar på faceliften så det är lite mer skålning. Däremot är det samma backelitplast känsla i instrumenten. Väldigt synd på en annars riktigt trevlig bil

#7
Olle Ström
2011-02-28 17:31

Bör inte en Fabia 1,2TSI vara bättre? Mindre uddabil. VW-koncern borgar för bra kvalitet? Finns Ibiza med samma motor men dyrare och kanske spanskt stötigare fjädring. Bägge miljöbilar i alla fall.

#8
Bildoktorn
2011-02-28 17:56

Bör inte en Fabia 1,2TSI vara bättre? NÄ, kolla Vi bilägares felanmälan.........Där har du en hel del att läsa. VW-koncern borgar för bra kvalitet?? När gjorde Vw något med kvalitet??

#9
2011-02-28 18:17

Japanska bilar = kvalitet.

#10
truebeliver
2011-02-28 18:26

Italeinska och franska bilar = kvalitet vem bryr sig om riskokare som alla nördar kör. kopior allihop från dag ett!! volvo är också i deras ego saab fumlar i mörker.

#11
2011-02-28 18:29

Varken italienska eller franska bilar är inte kvalitet på något sätt. Möjligtvis bra rostskydd på Renault men ingen normal modern bil med normal skötsel rostar.

#12
2011-02-28 18:33

Man kan tycka vad man vill om designen på japanska bilar. Men det är i alla fall inget som helst fel på kvaliteten. Det är bara att kolla alla kvalitetsmätningar värden över. Det är alltid japaner i toppen. De kan bygga bilar, japsarna, det bara är så.

#16
Roger Skagerström
2011-02-28 21:26

Truebeliver - du kan ju åka omkring i dina bilar med stolt historia så kan vi andra åka i bilar som funkar. Och själlösa? Vi har haft två Renaulter i familjen och de var fan inte mer själfyllda än en pingpongboll. Understyrda svampiga bilar med tveksam kvalitet.

Dessutom var det väl så att efter andra världskriget fick Japan i princip börja om från början industriellt. Så ganska orättvis jämförelse.

Du kan ju själv avgöra vad som låter sundast av att åka omkring i bilar som i många fall BEVSILIGEN är skit kvalitetetsmässigt enbart för att någon fjant byggde en motordriven höskrinda för 120 år sen, eller att välja en bil på dess egna meriter. Jag har roligare när jag kör min "själlösa" Mazda än vad ja någonsin haft i en fransk bil. Den ser dessutom betydligt själfylld ut än de flesta franska skitbilarna med några få undantag. Alfa Romeo har dock ett övertag med 159 TBI 1750. I övrigt imponerar det märket inte alls. Någon som tänkt på hur lik nya Megané kombi är Mazda 6 kombi förresten? Förutom vanskapta bakljus då.

Nu orkar jag inte raljera mer. Men jag vill hävda att det är ganska stroppigt att välja bil efter märkets historia. Isåfall ska du väl åka Bubbla eller Land Rover Defender. Där har du bilar som gjort skillnad på riktigt.

#17
truebeliver
2011-02-28 21:34

Du vet inte vad pratar om ät din kvälls ris i valfritt riskokare, och kör dina japanska och skit bilar bubblan var en kopia av tatran du är så okunnig att det inte är värt. tyvär. fankrike är en stor bilnation med lång bil byggar traditon stridsvagnen renault var den första med roterande torn och stridvagn som sådan! så det så. du borde inte få kommentera här tycker jag.

#18
truebeliver
2011-02-28 21:54

Vem bry sig vad en Moderat okunnig kommentar kommer med hoppas ni förlorar nästa val!

#19
Roger Skagerström
2011-02-28 23:36

Jag vet inte vad jag pratar om? Har i familjen haft både franska och japanska bilar. Jag har fakta. Har du?

Vad har Bubblans icke eller icke-kopia-status med saken att göra? Den satte en nation på hjul. Citronên 2CV gjorde väl ungefär samma sak i Frankrike förvisso.

Men jag kan för mitt liv inte förstå varför något någon gjorde eller inte gjorde för 100 år sen påverkar hur bra en bil är idag? Var finns kopplingen?

Mina kriterier på en bil : snygg, bra kvalitet, rolig att köra, trevlig att vistas i. Och så till sist - har jag råd? Om jag får ett ja på alla dessa frågor så är det en bil jag vill ja. Eller ja den sista frågan kanske inte hindrar mig från att vilja ha - men du förstår säkert...

Hittills är det rätt få som kvalat in. Förvånansvärt många är japaner. Ytterst få är franska. Det är säkert trevliga bilar. Men frågar jag mig "Vill jag köpa en bil för massor av pengar som jag mycket väl kan få lägga 10% av nyvärdet på i reparationer under 3-4 år"? Hur bra bilen än är är det oförsvarbart att 2011 inte kunna tillverka en bil som inte är ett rullande elfel.

Sen finns det säkert de som har tur och får väl fungerande exemplar. Men jag vågar inte förlita mig på turen när det är så mycket pengar . Då köper jag något som jag vet kommer hålla. och som ändå uppfyller de ovan ställda kraven. Då är det japansk eller tyskt som gäller. Och tyskt har jag inte råd med. Vet inte om jag går miste om så mycket heller.

#20
Börje bilkunnig
2011-02-28 23:43

Numera är jag mest på verkstaden men för 10 år sedan körde jag alla möjliga nya bilar. Japanska är oftast trevligare än tyska bilar. Dessutom bättre kvalitet och känns friskare än tyskarna nu när de rullat en del.

#21
Roger Skagerström
2011-03-01 00:00

Grejen med de tyska (om vi bortser från Opel och VW) är att eftersom de är premiummärken kan de ta mycket mer betalt för en bil, och kan därför ha mer påkostade konstruktioner. BMW's sportstolar tex, där man kan fälla fram nackstödets sidor så de bildar en slags vagga för knoppen mot stödet är helt underbara.

Sådana småfunktioner saknar jag på "vanliga" bilar, och japanska i synnerhet. Japanerna har två lägen - antingen kör man med enklast möjliga variant av ett system, för att vara 100% säker på att det funkar. Eller så hittar de på något helt nytt. Ta kurvljusen på min bil tex. Ett par H7'or som tänds över en viss hastighet och ett visst rattutslag. Skulle lika gärna kunnat haft en pannlampa på mig.

O andra sidan har vi en bil som Nissan GT-R. Dubbla kardanaxalar. Känn på det. Dubbla kardanaxlar. Och en veritabel superdator till antisladd-enhet.

Fransmännen skulle också kunnat gjort en GT-R. Men då hade mittendiffen rasat efter 2000 mil, och ATESSA-systemet hade visat Check Engine om temperaturen när du stänge av bilen var mellan 5 och 7 grader, fast bara om du hade torkarna på. Efter ett halvår skulle inte bakluckan gå att öppna för att kablaget legat och skavt mot en av kardanaxlarna och gått av.

Om man ska dra det till sin spets alltså. Och det kan man göra så här klockan tolv på natten.

#22
bilfreak
2011-03-01 11:15

Mazda 2 an är bland de krocksäckraste bilarna i sin klass och defenetivt den roligaste att köra tycker jag . Behöver man inte en större bil är den väl värd att testa. Det är synd att mijöklassningen ska ändras , men det kanske driver utveklingen åt rätt håll ?

#23
truebeliever
2011-03-01 15:00

Roger skageström använder så mycket grova och fula ord, vet inte ens om det är ngn ide´att argumentera . Han har förutfattade meningar och ingen bilkunskap! skriver en hel radda bok bara för att hans halv taskiga riskokare är bättre än något annat, skulle aldrig ta till hans utalanden. finns så många här som är betydligt pålästa.

#26
Roger Skagerström
2011-03-01 20:05

Snälla jämför mig inte med Truebeliver! Vad du än gör.

Jag hyllar inte allt japanskt. Jag skrev ju att det var saker på bilens om inte ens var bra?

Däremot känner jag att jag har belägg för att franska bilar överlag har sämre kvalitet än andra bilar.

Enkel undersökning. När ni är ute och åker. Kolla vad det är för okrockade (alltså ej på grund av olycka havererade) bilar som åker bärgare, eller som står med varningsblinkersen på utefter motorvägen. I nio fall av tio är det franskt. Kan inte minnas att jag sett en japansk bil på bärgare. Såg nån gamal Toyota Starlet parkerad nån gång dock.

Vi har ägt franska bilar i familjen, och min nuvarande chef på jobbet har haft två Citroëner (okänd årsmodell C5 och 2008 C4 G. Picasso) under tiden jag jobbat där. Båda hade exakt samma typ av småkrånglande elfel som våran -96 Laguna hade och vår -04 Megané kombi. Har bilarna inte blivit bättre under detta mer än 10 år långa spann känner jag att man med gott samvete kan säga att Ja - franska bilar kan antas ha sämre kvalitet än genomsnittet. Någon som säger emot? Säger inte allt alla franska bilar suger, bara att de rent allmänt har sämre kvalitet.

Och om man som jag, inte är gjord av pengar och har en outtömlig kassa för reparationer, skulle få den hypotetiska frågan "Vill du ha en japansk bil eller en fransk bil" så skulle jag mycket riktigt ta en japansk. Skulle någon fråga om jag ville ha en Renault Sport Spider eller en Toyota Carina II skulle jag utan tvekan ta Renaulten. Men om man pratar rent allmänt om bilar - nej skulle aldrig lägga pengar på en fransk bil, innan dom under iallafall ett par års tid visat sig göra bra bilar som håller.

Sen finns det säkerligen riktiga stolpskotts-konstruktioner från Japan. Men ÖVERLAG är japanska bilar mycket mindre påverkade av konstruktionsfel eller underdimensionerade komponenter. Sen som jag skrev innan - de är ofta rätt konservativa. Vanliga "funktioner" som backradar, elspeglar, kurvljus etc är sällan lika avancerade som på tex Volvo, VW etc. Men kommer garanterat fungera i ur och skur. Och det är billigt. Så man kan sälja bilar med mycket funktioner till hyfsade priser.

Franska bilar har ofta mycket automatiserat och är tidigt ute med saker som elektrisk handbroms och sådana rätt "avancerade" funktioner som på många sätt är funktionskritiskt för bilen. Men när tex Renault på 8 år fortfarande inte lärde sig att göra en kombibaklucka där kablaget till torkaren inte glappar - varför skulle jag då lita på deras konstruktion idag?

Många japanska bilar saknar charm, det håller jag med om. Vissa franska har en otrolig utstrålning. Men det betyder tyvärr inte ett skit om bilen inte startar.

#27
truebeliver
2011-03-01 20:19

Roger har ingen belägg alls det bara glappar i tjäften på honom! vem återkallar mest bilar nu förtiden?

#28
Roger Skagerström
2011-03-01 20:33

Truebeliver: Har jag inga belägg? Läste du vad jag skrev?

Jo det är Toyota. Och det är jävligt klantiga fel. Har jag också skrivet (fast i artikelkommentarerna för dessa artiklar då). Har aldrig försvarat det.

O andra sidan har dessa fel inget med byggkvalitet att göra. Det är en konstigt designad matta/pedal. Det är inte så att det är något som går sönder och därefter orsakar problemet.

När de smarta männen med de långa skäggen på Toyota lyckats designa en gummimatta som inte låser pedalen så är bilen återigen näst intill kvalitetsmässigt fulländad. Inte rolig. Toyota har inga modeller jag skulle kunna tänka mig. Men jag vet att de håller.

#29
truebeliver
2011-03-01 20:44

Hur kan de hålla när alla rostar bort! för att inte tala om mazda som är en riktig rostburk läs mazda2 i vib`s test fick bara en 2:a mazda har alltid rostat sämst byggkvalitet? jag kör en gammal cittra från 90 som jag haft i tio år och har aldrig haft drifts problem! och du pratar om c5 då jävlar är den bästa som finns.

Orkar inte tjafsa med ngn som inte fattar punkt. kör omkring med din riskokare du, jag är invandrare och inte fan kör jag omkring en bil med sådan stämpel. vem respekterar japansk? ingen bara idoter.

#30
Roger Skagerström
2011-03-01 20:53

Det ska jag göra ;). Om jag inte får lika mycket "respekt" som en kille som åker omkring i en 10 år gammal Citroën berör mig inte så mycket. Faktiskt.

#31
2011-03-01 21:23

Kul att läsa kommentarer från "truebeliver". Jag funderar så där spontant:
1. Går såna lösa på våra gator?
2. Är han dyslektiker eller 7 år gammal?
3. Han ger sken av att ha körkort. Hur sjutton har han kunnat fixa detta. (Iofs har jag hört om mutade tjänstemän.)
PS. Hoppas du kommenterar vidare, truebeliver, Du får 789 att framstå som ett geni.

#32
2011-03-01 21:47

PS. Jag fick just reda på att han sitter säkert inlåst.
(Tackar mina hackers-kontakter.)

#33
toyåta åter kalar
2011-03-01 22:03

jag gilar treubeliver era bonn tjuv!

#34
2011-03-01 22:12

truebeliver nu med nytt nick; toyåta åter kalar.

Hur blir vi av med dessa egendomliga troll? Så länge hotmail-adresser finns som inloggning = aldrig. IP-adresser? Kanske.

Kan man stoppa spam, borde man kunna stoppa idioter.

#35
Roger Skagerström
2011-03-01 22:43

Pender - han skrev att han var invandrare - därav den knackiga svenskan säkert. Så det kan han nog inte rå för.

Men resten vet jag inte hur det ligger till med ansvarsfriheten :p

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.